Muis meet hartslag

12 augustus 2008 Mischa Brendel

Muis meet hartslag

Dankzij Asus kun je straks precies zien hoeveel stress je computer je oplevert. Het Taiwanese bedrijf heeft namelijk een computermuis ontwikkeld die je hartslag kan meten.
De Vito W1 optische muis is alleen voor rechtshandige computergebruikers. Dit komt omdat de sensor om je hartslag te meten zich bevind op de plek waar je je duim op de muis zet. Deze sensor op de draadloze muis stuurt de meetgegevens naar een softwareprogramma dat je op je computer installeert. Dit programma geeft dan heel netjes je hartslag weer en waarschuwt je wanneer deze te hoog is.

De muis zelf doet ook nog dienst als gewone conventionele muis en heeft een bewegingssensor van 1200 dpi. Verder heeft de muis 5 programmeerbare knoppen. Twee AA-batterijen voorzien de Vito W1 van de nodige stroom voor een maximum van vijf maanden. Gebruik je echter de ingebouwde hartmonitor, dan gaan de batterijen minder lang mee.

Over het nut van de hartslagmuis kun je natuurlijk discussiëren. Als er iets is dat je een flink gestrest persoon niet moet zeggen, is dat hij het kalmer aan moet doen. Zeker niet als hij of zij zich druk zit te maken achter (en vaak over) zijn of haar computer.

Het is nog niet bekend wanneer de hartslagmuis verschijnt en wat deze gaat kosten.


Bron: TrustedReviews


Technisch Weekblad is een uitgave van Beta Publishers.
© 2015 www.technischweekblad.nl - alle rechten voorbehouden.