De redactie van Technisch Weekblad is, samen met een groep van ongeveer twintig freelance auteurs, fotografen en tekenaars, verantwoordelijk voor de inhoud van Technisch Weekblad. Nieuwsgierig naar de mensen achter de redacteurs? Hieronder vindt u informatie over hun achtergrond en over wat hen bezighoudt!

 

Het colofon, informatie over adverteren en de mogelijkheid om u te abonneren, vindt u elders op de website.

dr. Erwin Boutsma, hoofdredacteur

Achtergrond: Moleculaire genetica

Interessegebieden: Onderzoek, fysica, ict en de rol van technologie in de samenleving

 

 

           

 

 

Bio: Behaalde in 1999 zijn diploma Medische Biologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waarna hij na een korte periode als freelance wetenschapsjournalist werd aangenomen als promovendus aan het Nederlands Kanker Instituut. In 2009 promoveerde hij (Nederlandstalige samenvatting, PDF) in de moleculaire genetica aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend pakte hij de wetenschapsjournalistiek weer op: eerst als eindredacteur/vakredacteur bij Technisch Weekblad en vanaf 2010 als hoofdredacteur.  

 

Buiten werktijden houdt hij zich bezig met fotografie, korfbal en bergwandelen.

ir. Thomas van de Sandt, vak-/eindredacteur

Achtergrond: Biotechnologie

Interessegebieden:  Scheikunde, milieutechnologie, infrastructuur, bouwkunde, bio(medische) technologie, sport en techniek

 

  

      

 

 

Bio: Thomas kon in 2006 aan de Wageningen Universiteit zijn bul ophalen. Hij was toen al een half jaartje als vakredacteur in dienst bij Technisch Weekblad, na een eerdere stage als stukjestikker bij C2W (Chemisch2Weekblad). Sinds 2010 is hij verantwoordelijk voor de eindredactie bij TW. Daarnaast blijft hij - waar het kan - zelf artikelen schrijven. Hij reist graag en heeft van de redactie de meeste snoepreisjes op zijn naam.

 

Ook zijn interesse voor sport en techniek is niet uit de lucht gegrepen: in zijn vrije tijd is Thomas een even fanatieke als beperkte voetballer.

Mischa Brendel MSc, vak-/beeldredacteur

Achtergrond: Wetenschapscommunicatie en biologie

Interessegebieden: Duurzame energie, kwantummechanica, social media, technisch onderwijs

 

 

           

 

 

Bio: Studeerde in 2008 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de Masteropleiding Wetenschaps-communicatie, na het voltooien van zijn bachelor in de biologie. Hiervoor werd hij, na het lopen van een stage bij een zusterblad, echter al aangenomen als webredacteur bij Technisch Weekblad. Na krap een jaar schoof hij door en werd hij vakredacteur. In 2010 kwam hier de taak van beeldredacteur bij.

 

Buiten de interesses in zijn vakgebied houdt hij zich bezig met stijldansen, het schrijven van verhalen en leest hij graag.

Technisch Weekblad is een uitgave van Beta Publishers.
© 2015 www.technischweekblad.nl - alle rechten voorbehouden.