Achtergrond | Technisch Weekblad

Achtergrond

R&D in Nederland: een 50/50 verdeling in coronajaar

vrijdag 18 juni 2021

Vorig jaar bereikten de R&D-uitgaven van de Nederlandse bedrijven een hoogtepunt. Dit keer ziet slechts de helft van de bedrijven die onze enquête invulde zijn R&D-uitgaven stijgen in het afgelopen jaar. Dat blijkt uit de cijfers van de nieuwste R&D Top 30 Bedrijven en R&D Top 15 Kennis- en Onderzoeksinstituten, een inventarisatie die TW jaarlijks uitvoert. Ook bij de vijftien kennis- en onderzoeksinstituten, die dit jaar hebben deelgenomen aan ons onderzoek, is het budget bij de helft van de partijen lager uitgevallen in vergelijking met het jaar daarvoor.

Waarom de toekomst van Lightyear er zonnig uitziet

donderdag 17 juni 2021

Patrick Gunneman is al ruim 10 jaar WBSO-adviseur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In die tijd heeft hij flink wat aanvragen beoordeeld van bedrijven die met de WBSO-regeling de financiële lasten van hun R&D-projecten willen verlagen. Toen de aanvraag van Lightyear – ontwikkelaar van de zonneauto – binnenkwam, is hij daar eens goed voor gaan zitten. Deze aanvraag was namelijk aanmerkelijk anders dan de gebruikelijke aanvragen.

‘Hier komt de wereld van R&D en duurzaamheid bij elkaar’

donderdag 17 juni 2021

Iris (25) startte haar carrière als R&D Chemist, nadat ze een Master Chemie cum laude afrondde. In Utrecht gaat ze nu elke dag op de racefiets naar haar werk bij Keune Haircosmetics. Daar zorgt ze voor een meer duurzame productontwikkeling. Zoals een zilvershampoo die met de helft aan chemische pigmenten dezelfde kleurafgifte bereikt. “Hier komen alle werelden bij elkaar die belangrijk zijn in mijn werk.”

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!