Achtergrond

‘Als je de vraag niet kunt bijhouden met je investeringen in het netwerk, heb je het nakijken’


De informatie-explosie bijhouden Premium

De infrastructuur van KPN is in vele opzichten cruciaal voor Nederland. Nu het voormalige staatsbedrijf zijn laatste buitenlandse dochter van de hand gaat doen, kan het zich volledig concentreren op eigen land: zorgen dat bedrijven en consumenten in de wereldwijde digitale voorhoede blijven.

De telecomindustrie draait, zoals alle...

Alles lezen en onbeperkte toegang?

Neem nu een abonnement op TW en geniet van de vele voordelen. Je kan al overal bij voor slechts € 53,50 per jaar (online abonnement)!

Lezen met Blendle

Deel deze pagina
CTO-serie

Met welke nieuwe technologieën denken de kennisintensieve bedrijven in Nederland de wereld te kunnen veranderen? TW vraagt het de innovatiemanagers, R&D-hoofden en chief technology officers. In deze aflevering Erik Hoving, group chief technology officer bij KPN.

Curriculum vitae

Erik Hoving (51) begon zijn carrière als product manager bij AT&T NSI in Hilversum. Na dertien jaar in de consultancy voor Arthur D. Little en Monitor Group (tegenwoordig Monitor Deloitte) keerde hij terug naar de telecom als ceo van het Belgische Zenitel, leverancier van communicatie-apparatuur. In 2008 trad hij in dienst bij KPN, als cto van KPN Mobile International. Vijf jaar later werd hij cto van het moederbedrijf. Hij is tevens betrokken bij de poging om in 2025 de World Expo naar Rotterdam te halen.

Wat is de grootste vergissing die u gemaakt heeft?

Begin jaren negentig was ik als consultant op bezoek bij een klein bedrijf dat Cisco heette. Daar liet men mij een applicatie zien, die internet heette. Ik dacht: dat wordt helemaal niks, want hoe kunnen mensen die informatie nou vinden? Ik was teveel bezig met barrières. Het concept van de zoekmachine kwam niet in me op. Nu realiseer ik me: er zijn zeven miljard mensen en daar zit altijd iemand tussen die met een oplossing komt.

Wat is de beste beslissing die u heeft genomen?

Toen we in Nederland gingen bieden op een frequentie voor mobiel internet, heb ik voorgesteld om niet, zoals gebruikelijk, te wachten met de upgrade van ons netwerk voor we de frequentie daadwerkelijk hadden. Dat was een gok, maar het pakte goed uit. Zes weken na de veiling konden we de knop omzetten en de nieuwe dienst aanbieden, terwijl de concurrenten nog aan het upgraden waren.

Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven