Achtergrond

‘Grootste uitdaging is niet nieuwe technologie, maar samenwerking’


Gedreven door technologie-optimisme Premium

Mark van Baal |
Chemie & Materiaalkunde, Onderzoek & R&D

De r&d binnen AkzoNobel richt zich op alle vlakken van de bedrijfsvoering. Duurzaamheid en kostenverlaging liggen voor de hand, maar directeur innovatie en ‘technologie-optimist’ Peter Nieuwenhuizen noemt ook de relatie met klanten en toeleveranciers als belangrijke factor. ‘De technische uitwerking van innovatieve...

Alles lezen en onbeperkte toegang?

Neem nu een abonnement op TW en geniet van de vele voordelen. Je kan al overal bij voor slechts € 53,50 per jaar (online abonnement)!

Lezen met Blendle

Deel deze pagina
CTO-serie

Met welke nieuwe technologieën denken de kennisintensieve bedrijven in Nederland de wereld te kunnen veranderen? TW vraagt het de innovatiemanagers, R&D-hoofden en chief technology officers. In deze aflevering Peter Nieuwenhuizen, chief technology officer bij AkzoNobel.

Curriculum Vitae:

Peter Nieuwenhuizen (44) studeerde scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam. De keuze was tussen scheikunde en economie, vertelt hij. ‘Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in zowel de business als de chemie. De keuze viel op scheikunde, omdat ik dacht dat het leren van economie altijd nog later in de avonduren zou kunnen.’

Hij promoveerde na zijn studie cum laude in Leiden op het vulkaniseren van rubber. Zijn carrière begon bij AkzoNobel en kreeg een vervolg bij onder andere consultancybedrijf ADL, waarna hij uiteindelijk weer terugkeere bij AkzoNobel. Tegenwoordig is hij daar Business Area RD&I Director, waar hij verantwoordelijk is voor Research, Development en Innovatie bij Specialty Chemicals, een van de drie takken van het chemieconcern.

Wat is de grootste vergissing die u heeft gemaakt?

‘Voor mijn boek Simply Strategy heb ik met partners software ontwikkeld voor de lezers. Dat was groots opgezet (en dus veel werk). Hoewel nog wel break-even hadden we onze tijd beter kunnen besteden. 80/20!’

Wat is de beste beslissing die u heeft genomen?

‘Om te gaan promoveren in de groep van Jan Reedijk in Leiden.’

Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven