Achtergrond
Maarten Sierhuis

‘Ik ben opgegroeid als een wereldburger’ Premium

Maarten Sierhuis ontwikkelt intelligente systemen die, als in een symfonie, samenwerken met automobilisten, voetgangers, fietsers, astronauten, artsen, verplegers en hartpatiënten. Zijn geesteskind BRAHMS schopte het tot Mars.

‘Ik ben iemand zonder roots’, zegt Maarten Sierhuis. ‘Ik zeg altijd dat ik gemaakt ben in...

Alles lezen en onbeperkte toegang?

Neem nu een abonnement op TW en geniet van de vele voordelen. Je kan al overal bij voor slechts € 53,50 per jaar (online abonnement)!

Lezen met Blendle

Deel deze pagina
Curriculum vitae dr. Maarten Sierhuis

Maarten Sierhuis (54) werd geboren in Apeldoorn, maar vertrok een maand later voor vier jaar met zijn ouders naar Nigeria. Vervolgens reisde hij over de wereld om op zijn veertiende terug te keren naar Nederland. Hij studeerde informatica aan de Haagse Hogeschool en liep stage bij Dupont in Pennsylvania (VS). IBM en het telefoonbedrijf NYNEX volgden als werkgevers. In 1997 kwam Sierhuis terecht bij NASA in Silicon Valley, waar hij werkte aan BRAHMS, een programmeertaal die het mogelijk maakt computers en mensen te laten samenwerken. In 2001 promoveerde hij aan de UvA met een dissertatie over deze door hem ontwikkelde programmeertaal. Hij startte in 2010 Ejenta en verdeelt zijn tijd sinds 2013 tussen het runnen van dit bedrijf en zijn functie als hoofd van het onderzoekscentrum van Nissan in Californië.

Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven