Achtergrond

'Innovatie is pas innovatie als het zijn toepassing in de maatschappij heeft gevonden’


Innovatief blijven door je eigen ding te doen Premium

Grondstoffen- en energievoorziening. Dat zijn de belangrijkste thema’s waar Nederland zich in de komende jaren op moet gaan toeleggen, als het aan Jos Keurentjes, CSO bij TNO, ligt: ‘In het ontwikkelen van de biobased economy moeten we veel meer kijken naar de integrale keten.'

'De meeste waarde kan worden gegenereerd vooraan in de...

Alles lezen en onbeperkte toegang?

Neem nu een abonnement op TW en geniet van de vele voordelen. Je kan al overal bij voor slechts € 53,50 per jaar (online abonnement)!

Lezen met Blendle

Deel deze pagina
CTO-serie

Met welke nieuwe technologieën denken de kennisintensieve bedrijven in Nederland de wereld te kunnen veranderen? TW vraagt het de innovatiemanagers, r&d-hoofden en chief technology officers. In deze aflevering Jos Keurentjes, chief scientific officer bij TNO.

CV

Jos Keurentjes (1963) studeerde milieuhygiëne en promoveerde op levensmiddelenproceskunde aan de WUR, die toen nog Landbouwuniversiteit Wageningen heette. In 1991 ging hij aan de slag bij AkzoNobel, een baan die hij in 1997 verruilde voor een hoogleraarschap aan de TU Eindhoven. In 2007 keerde hij echter weer terug naar AkzoNobel, uiteindelijk als corporate director technologie en open innovatie. Begin vorig jaar koos hij voor een nieuwe richting en ging aan de slag als CSO bij TNO. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de inhoud van het onderzoek en langetermijnstrategie van de onafhankelijke onderzoeksorganisatie.

Waar bent u het meest trots op?

Dat ik heb laten zien dat je ook als toepassingsgerichte procestechnoloog heel vernieuwend en creatief kunt zijn. Ik heb als een van de weinige procestechnologen gepubliceerd in Science.

Waar hebt u het meeste spijt van?

Dat ik niet een paar jaar in het buitenland heb geleefd en gewerkt. Ik heb er simpelweg de tijd niet voor gehad. Het staat overigens nog steeds op mijn wensenlijstje.

Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven