Achtergrond

TW Salarisonderzoek 2015

Het herstel van de Nederlandse economie wordt langzamerhand ook zichtbaar in het salaris van hogeropgeleide bèta’s en ingenieurs. Zij zagen hun salaris afgelopen jaar gemiddeld met 3,8 % stijgen, terwijl ze vorig jaar nog een salarisstijging van slechts 2,1 % verwachten, zo blijkt uit het TW Salarisonderzoek 2015.

‘Wie wil er nu niet naar Europa?’ Premium

Veel buitenlandse technici zien een baan in Nederland wel zitten. Logisch: er is werk, het salaris is acceptabel, de arbeidsverhoudingen zijn plezierig en het leven is aangenaam. Toch blijft de instroom op de arbeidsmarkt beperkt: Nederland vist bij voorkeur de krenten uit de internationale pap.

Ontwerpers van ervaringen Premium

Ontstaan vanuit Nemo ontwerpt het Amsterdamse NorthernLight nu tentoonstellingen en interactieve belevenissen voor science centers, musea, bedrijven en openbare ruimten over de hele wereld. ‘Bij de meeste projecten zit er wel een gedeelte arbeidsmarktcommunicatie in.’

Tokyo Motor Show: de grote schoonmaak begint Premium

De Tokyo Motor Show levert traditioneel een spetterend vuurwerk van bijzondere studiemodellen op. TW neemt er een kijkje en wordt ook deze keer niet teleurgesteld, waarbij opvalt dat vooral de motorfietsmerken de show stelen. Verder is ook hier elektrisch rijden het belangrijkste thema.

Decentrale opslag is hard nodig Premium

Decentrale opwekking van elektriciteit is gemeengoed aan het worden, met name dankzij zonnepanelen. Voor balans in het netwerk is echter ook decentrale opslag nodig. Die begint langzaam te komen.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven