Achtergrond

150 jaar oud en nog springlevend Premium

Als er één industrietak is waar Nederland van oudsher in uitblinkt, is het wel de scheepsbouw. Bedrijven uit die hoek hebben dan ook vaak een rijke historie, zo laat bijvoorbeeld Damen Marine Components – voorheen Van de Giessen – zien. De producent van scheepsbouwconstructies uit Hardinxveld vierde op 7 oktober haar 150-jarige bestaan, maar de wortels van het bedrijf gaan zelfs nog verder terug, vertelt directeur Steef Staal. ‘Uit de stadsarchieven van Gorinchem, waar de eerste werf was gevestigd, blijkt dat op die plek altijd al werven waren, zeker vanaf begin 17e eeuw.’

‘In 2025 werkt een derde van alle havens volautomatisch’ Premium

Het Nederlandse bedrijf TBA staat aan de basis van de automatisering van havens over de hele wereld. Het levert besturingssoftware voor de nieuwe, geautomatiseerde containerterminals op de Tweede Maasvlakte, maar ook voor de moderne terminals van Hamburg, Antwerpen en Los Angeles. Directeur Yvo Saanen verwacht wereldwijd een vertienvoudiging van het aantal automatische terminals binnen tien jaar.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven