Achtergrond | Technisch Weekblad

Achtergrond

Een professioneel kampvuur bouwen

woensdag 17 juni 2015

Praktisch iedereen bouwt de houtstapel voor een kampvuur op dezelfde manier op, namelijk als een wigwam of een piramide. Los van het feit dat dit voorkomt dat het hele zaakje instort nog voordat het vuur goed en wel brandt, zit hier een zeker logica in, zo berekende Adrian Bejan, werktuigbouwkundige aan de Duke University in North Carolina (VS) in Scientific Reports. Deze vorm levert namelijk de meeste warmte op, wat ook verklaart waarom brandstapels door de millennia heen steeds dezelfde vorm hebben. Zelfs schoorstenen zijn op dit principe gebaseerd: in de brandstapel ontstaat er een luchtkanaal waar de warme lucht door opstijgt.

Kennisregiokaart van Nederland  Premium

vrijdag 12 juni 2015

Nederland kent vele kennisregio’s met uiteenlopende onderzoeksgebieden. De zeven grootste kennisregio’s met een technische component staan hier ingetekend, samen met enkele bedrijven en instellingen die aan de regio verbonden zijn.

Hd-camcorder deed FireWire de das om  Premium

vrijdag 12 juni 2015

Het proces om tot een standaard te komen, is vaak lang, hard en boeiend. TW zet in deze serie de historische strijd tussen concurrerende standaarden op een rijtje. Deze week: usb versus FireWire.

Regiogebonden kennis  Premium

donderdag 11 juni 2015

Nederland kent meerdere kennisregio’s op het gebied van gezondheid en life sciences. Je kunt je afvragen of de deskundigheid daardoor niet teveel verwatert om internationaal mee te kunnen, maar het bewijsmateriaal wijst in de andere richting.

Achtbanen bouwen

woensdag 10 juni 2015

‘Een goed achtbaan is als een geweldig verhaal’, aldus Tonny Schonewille, die werktuigbouwkunde studeerde aan de Universiteit Twente en zijn droombaan vond bij Vekoma Rides, de Limburgse achtbaanbouwer.

Meer gemopper over innovatie

maandag 8 juni 2015

‘The world of innovation is breathtaking. Yet I find myself being grumpy. And grumpier.’ Met deze woorden prijst Costas Papaikonomou zijn binnenkort te verschijnen tweede boek, Second thoughts from a grumpy innovator, aan.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!