Achtergrond | Technisch Weekblad

Achtergrond

TU/e werkt het beste samen met het bedrijfsleven

woensdag 27 mei 2015

In de academische wereld is het inmiddels een begrip: de Leiden Ranking van onderzoeksbureau CWTS, die de wetenschappelijke impact en de samenwerkingskracht van 750 grote universiteiten wereldwijd rangschikt. Op 20 mei publiceerde het bureau online de CWTS Leiden Ranking 2015 – samengesteld op basis van wetenschappelijke publicaties in de periode 2010-2013.

Dejatech blijft de wereld met aardgas verwarmen

woensdag 27 mei 2015

Met tien mensen domineert Dejatech in het Limburgse Belfeld de wereldmarkt voor gasgestookte cv-ketels. Het bedrijf ontwikkelt cv-ketels, van de brander en de warmtewisselaars tot complete systemen voor alle grote fabrikanten in de wereld. ‘Van onze ontwerpen en producten gaat 96% naar het buitenland’, zegt uitvinder Jan Deckers.

Thales wordt ‘onderdeel van militaire operaties’  Premium

woensdag 27 mei 2015

Thales verzorgt zes bijzondere radarsystemen voor Defensie, die niet alleen (vijandelijke) vliegtuigen op grote afstand kunnen volgen, maar ook ballistische raketten. TW kreeg in Hengelo op de werkvloer een zeldzaam inkijkje in het ontwerp van dit complex defensiesysteem van Nederlandse bodem.

De informatie-explosie bijhouden  Premium

dinsdag 19 mei 2015

De infrastructuur van KPN is in vele opzichten cruciaal voor Nederland. Nu het voormalige staatsbedrijf zijn laatste buitenlandse dochter van de hand gaat doen, kan het zich volledig concentreren op eigen land: zorgen dat bedrijven en consumenten in de wereldwijde digitale voorhoede blijven.

Universiteit als festivalterrein

dinsdag 19 mei 2015

Op 31 mei wordt de campus van de TU/e omgedoopt tot festivalterrein. De Eindhovense universiteit organiseert die middag, als onderdeel van de Dutch Technology Week (zie TW19/20), de

Betalen voor privacy?

dinsdag 19 mei 2015

‘Samen met mij verplaatst zich tegelijkertijd ook een massa gegevens.’ Eric Horvitz, directeur van Microsoft Research in Redmond, laat zich in een interview met populair wetenschappelijk tijdschrift EOS uit over het verzamelen van zoveel mogelijk gebruikersdata.

Magazine puur en alleen over 3d-printen

dinsdag 12 mei 2015

Van hele gebouwen tot een op maat gemaakte schedel, alles komt tegenwoordig uit de 3d-printer rollen. Vooral ontwerpers maken dankbaar gebruik van de mogelijkheden van additive manufacturing en ook bij het grote publiek is 3d-printen hot. Zó hot zelfs dat New Skool Media en Assembl3d een blog en een old school papieren magazine zijn begonnen, enkel en alleen over dit onderwerp.

High tech is overal

dinsdag 12 mei 2015

Dat technologie is doorgedrongen tot in bijna alle dagelijkse bezigheden, mag geen geheim heten. Maar om wat voor technologieën het precies gaat is een ander verhaal. Een verhaal dat op de Dutch Technology Week fraai wordt verteld tijdens de diverse tentoonstellingen, lezingen, workshops en experimenten.

Spieken naar de ruimte

dinsdag 12 mei 2015

Er is veel ruimte. Erg veel ruimte. Ruimtevaartorganisatie NASA heeft rond dat thema een behoorlijke beelddatabase opgebouwd waar veel fraais tussenzit.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!