Agenda

Breukmechanica

4 juni 2020 - 2 juli 2020

Deze cursus geeft inzicht in begrippen, methoden en experimentele procedures die in de breukmechanica worden gebruikt om de (rest)sterkte en (rest)levensduur van constructies te bepalen. Je leert breukmechanica-codes juist toe te passen.

Trends in de woonruimteverdeling

15 juni 2020 - 16 juni 2020

De afgelopen jaren is de druk op de sociale huursector verder toegenomen. In de tweedaagse cursus kijken we kritisch naar het functioneren van bestaande systemen en werkwijzen van woonruimteverdeling.

Bits&Chips System Architecting Conference

17 juni 2020 - 17 juni 2020

System architecture is a distinguishing discipline in the development and commercialization of complex systems, products and machines. The system architect’s decisions can make or break a product. Experience is an important factor, but the system architect can also learn a lot from his peers. Therefore, this event brings together system architects to share successful and failed development cases.

Persoonlijk Leiderschap voor Ingenieurs

15 september 2020 - 18 november 2020

Door effectief persoonlijk leiderschap haal je het beste uit jezelf, uit je werk en uit anderen. Gedreven door jouw waarden realiseer je haalbare doelen en zet je jouw kwaliteiten effectief in. In deze cursus onderzoek je jouw persoonlijk leiderschap: waar je voor staat en hoe je zelf richting kunt geven aan jezelf en je werk.

Effectief Leidinggeven aan Ingenieurs

17 september 2020 - 20 november 2020

Leiderschap vraagt aandacht voor het te behalen doel, voor het team en voor jezelf. Van jou wordt gevraagd prioriteiten te stellen, mensen te enthousiasmeren en het team te laten groeien. Door deze cursus leer je effectief leiding te geven aan anderen en samen met hen resultaat te boeken.

The Powerful Presenter (Engelstalige editie)

22 september 2020 - 23 september 2020

Van professionals en leiders wordt gevraagd dat zij een boodschap effectief en impactvol kunnen brengen. Hierbij is het van belang recht te doen aan eigen belangen en die van de toehoorder. Heldere verhaallijnen helpen om de boodschap duidelijk over te brengen, net zoals het aanbrengen van het juiste perspectief en het ondersteunen met passende lichaamstaal. Door deze cursus zul je de boodschap effectiever en met meer impact overbrengen.

Leidinggeven aan Verandering

23 september 2020 - 24 september 2020

Inspirerend en effectief veranderingen inzetten, leiden en succesvol afronden is een vak. Essentieel om dit goed te doen is allereerst ervaring met leidinggeven in een ‘stabiele’ situatie. Daarnaast is jouw persoonlijke ervaring met verandering van grote invloed op wie je bent voor anderen. Door deze cursus zul je een sterker rolmodel zijn tijdens veranderprocessen en hierin effectief leiden.

Power quality

29 september 2020 - 30 september 2020

Power quality bepaalt in grote mate de goede werking van installaties en netten. De cursus geeft inzicht in de bronnen die de kwaliteit van stroom en spanning verminderen, de bijbehorende problemen en de mogelijke oplossingen.

Projectbeheersing bij bouw en infrastructuur

6 oktober 2020 - 27 oktober 2020

Projectbeheersing geeft je handvatten voor de sturing van een project en draagt daardoor bij aan het succesvol behalen van resultaten. In deze driedaagse cursus wordt stilgestaan bij alle aspecten en toepassingsmogelijkheden van integrale projectbeheersing zoals planning, raming, risico’s, scope, kwaliteit en het vastleggen en ontsluiten van informatie.

Practical data science

7 oktober 2020 - 28 oktober 2020

Deze cursus biedt essentiële inzichten in statistische concepten en vaardigheden om verantwoord aan de slag te gaan met technieken voor data-analyse. Je leert statistisch correct te werken en weet datasets op de juiste wijze te interpreteren.

Technisch beheer van woningen

7 oktober 2020 - 8 oktober 2020

Deze tweedaagse cursus zoomt in op de diverse afwegingen om technische maatregelen te kiezen: welke prestaties willen we realiseren, wat en wie beïnvloeden die keuze, hoe is het proces objectief en transparant te maken en waarom stellen we bepaalde maatregelen (nog) uit?

Besluitvorming in Groepen

7 oktober 2020 - 8 oktober 2020

Besluiten nemen is relatief eenvoudig, deze met elkaar eenduidig opvolgen is minder voor de hand liggend. Nederlanders hebben behoefte aan helderheid en aan autonomie. Echter net zo belangrijk is gehoord te worden tijdens het besluitvormingsproces. Door deze cursus leer je inspirerend vergaderingen en bijeenkomsten te leiden en voor iedereen navolgbare besluiten te nemen.

Toxicologie

8 oktober 2020 - 15 oktober 2020

De belangrijkste recente ontwikkelingen in de toxicologie worden tijdens deze driedaagse cursus door vakspecialisten toegelicht. Je krijgt inzicht in de huidige wetenschappelijke trends in de ontwikkeling van de toxicologie met bijzondere aandacht voor toxicologische onderzoeksstrategieën, risico-evaluatie, extrapolatiemodellen en normeringsprincipes.

The Powerful Presenter

12 oktober 2020 - 13 oktober 2020

Van professionals en leiders wordt gevraagd dat zij een boodschap effectief en impactvol kunnen brengen. Hierbij is het van belang recht te doen aan eigen belangen en die van de toehoorder. Heldere verhaallijnen helpen om de boodschap duidelijk over te brengen, net zoals het aanbrengen van het juiste perspectief en het ondersteunen met passende lichaamstaal. Door deze cursus zul je de boodschap effectiever en met meer impact overbrengen.

Invloed zonder Macht

21 oktober 2020 - 22 oktober 2020

Leiderschap en beïnvloeden liggen in elkaars verlengde. Mensen voor je winnen vraagt om overtuigingskracht. Essentieel hierin is de vaardigheid om relaties te bouwen en aan te kunnen sluiten op de wijze anderen communiceren. Door deze cursus vergroot je jouw invloed en maak je als professional en leider meer het verschil door wie je bent.

Radarontwerptechniek

28 oktober 2020 - 26 november 2020

Leer hoe de diverse subsystemen van radar bijdragen aan de totale werking van het gecompliceerde systeem en doorzie het effect van ontwerpkeuzes op de prestaties en de opbouw van het systeem.

Vermoeiing van constructies

3 november 2020 - 18 november 2020

In deze cursus benaderen we de problematiek van vermoeiing, ook wel metaalmoeheid of fatigue, vanuit het ontstaan van scheuren (safe-life). Met scheurgroeiberekeningen bepaal je de restlevensduur en reststerkte van een gescheurde constructie (fail-safe, breukmechanica).

Motion control

4 november 2020 - 18 november 2020

This five day course focusses on motion control of industrial systems with mechanical components. The motions of these systems are often effected by vibrations, badly damped eigenmodes and interactions. This complicates motion control design and tuning. You learn, in a hands-on way, how to tune the PID control algorithm(s) and its extensions (low pass filters, feedforward) in a systematic and optimal way. You gain the skills to select and tune a motion control system and you gain practical experience with motion control.

Elektromagnetische compatibiliteit

5 november 2020 - 20 november 2020

In deze cursus leer je hoe je bij ontwerp, fabricage, installatie en gebruik van elektrische apparaten en systemen elektromagnetische interferentie (EMI) voorkomt of oplost. En hoe je ervoor zorgt dat producten aan de wettelijke elektromagnetische compatibiliteitseisen (EMC) voldoen.

Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda.

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!