Agenda | Technisch Weekblad

Agenda

De presentatiebooster (online)

26 januari 2021 - 27 januari 2021

Een boodschapper wil impact hebben op het publiek. In deze modulair opgebouwde cursus, vergroot je je impact en uitstraling door bewuste communicatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ‘scripting, framing en casting’.

Webinar Kwaliteitsborging

26 januari 2021 - 26 januari 2021

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) treedt in 2022 in werking. Maar wat is een kwaliteitsborger en waar moet een kwaliteitsborger aan voldoen? En wat is een instrument voor kwaliteitsborging? Op deze en andere vragen geeft Hajé van Egmond op 26 januari 2021 antwoord in een webinar over de Wkb. Het webinar is kosteloos te volgen van 14:00 tot 15:00 uur.

Onderhoud en verbetering vaarwegen

4 februari 2021 - 11 februari 2021

In deze cursus leer je meer over nautische veiligheid en verkeersmaatregelen tijdens onderhoud van vaarwegen en word je wegwijs gemaakt in vaarwegkenmerken, ontwerprichtlijnen en wet- en regelgeving.

Neerslaginformatie voor berekenen wateroverlast

4 februari 2021 - 4 februari 2021

Recent is in opdracht van de STOWA alle statistische kennis over extreme neerslag geactualiseerd, aangevuld, compleet gemaakt en verwerkt in een aantal belangrijke neerslagproducten. Deze kennis die ontwikkeld is door KNMI en HKV is te vinden in www.meteobase.nl. Maar welke neerslag is bepalend voor jouw situatie? Deze cursus helpt je in het gebruik van deze nieuwe neerslagstatistiek.

Explore Your Legacy

4 maart 2021 - 10 september 2021

Leiders laten footprints achter. De impact van senior leiders is zichtbaar en vaak voelbaar in managementteams, de organisatie en in haar omgeving. Onmiskenbaar is de relatie tussen effectief leiderschap en groei van de organisatie. Maar wat zijn de blinde vlekken in en de schaduwzijde van jouw leiderschap? Wat houdt jou onbewust tegen en waar is nog groei mogelijk? Door deze cursus word je je nog beter bewust van wie je als leider wilt zijn en welke impact je wilt achterlaten.

Leiden van verandering

9 maart 2021 - 7 april 2021

Inspirerend en effectief veranderingen inzetten, leiden en succesvol afronden is een vak. Essentieel om dit goed te doen is allereerst ervaring met leidinggeven in een ‘stabiele’ situatie. Daarnaast is jouw persoonlijke ervaring met verandering van grote invloed op wie je bent voor anderen. Door deze cursus zul je een sterker rolmodel zijn tijdens veranderprocessen en hierin effectief leiden.

Vervormingsgedrag bij funderen op staal

11 maart 2021 - 25 maart 2021

Bij funderingen op staal heeft het vervormingsgedrag van de ondergrond een bepalende invloed op de krachtswerking in de constructie. Daarom is het van groot belang dat de constructeur en geotechnisch specialist de interactie tussen grond en constructie in de vingers hebben en leren samenwerken om tot een optimaal ontwerp te komen.

Inspirerend Leiderschap

15 maart 2021 - 16 april 2021

Persoonlijke ontwikkeling van teamleden getuigt van leiderschap. Een inspirerende leider creëert een context waarin anderen zich (willen) ontwikkelen en hun grenzen (willen) verleggen. Van jou wordt gevraagd het beste uit jezelf en uit het team te halen en zo een ‘multiplier’ zijn voor anderen. In deze cursus ontdek je wat je als leider kunt doen om de organisatie en jouw team nog beter te ontwikkelen.

Python voor ingenieurs: de verdieping

17 maart 2021 - 7 april 2021

In deze cursus ga je dieper in op de verschillende concepten achter Python. Er wordt ingegaan op objectgeoriënteerd programmeren, de opbouw van modules en packages, datastructuren en foutenafhandeling. Verder komt het ontleden van code, verbeteren van de leesbaarheid en optimaal gebruik van een IDE aan bod. Tot slot is er ruimte om dieper in te gaan op specifieke toepassingen.

Oeverconstructies

18 maart 2021 - 18 maart 2021

Deze cursus geeft een overzicht over oeverconstructies en de actuele kennis rond oevers. Je leert welke mogelijkheden er zijn om zowel technisch als maatschappelijk op een verantwoorde wijze met oevers om te gaan.

Persoonlijk leiderschap

31 maart 2021 - 20 mei 2021

Door effectief persoonlijk leiderschap haal je het beste uit jezelf, uit je werk en uit anderen. Gedreven door jouw waarden realiseer je haalbare doelen en zet je jouw kwaliteiten effectief in. In deze cursus onderzoek je jouw persoonlijk leiderschap: waar je voor staat en hoe je zelf richting kunt geven aan jezelf en je werk.

Nieuwe Eurocode 7: Geotechnisch ontwerp

21 mei 2021 - 21 mei 2021

Tijdens deze cursus leer je meer over de laatste ontwikkelingen en wijzigingen van de nieuwe Eurocode 7. Je krijgt inzicht in de achtergronden van de wijzigingen en de consequenties voor de praktijk.

Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda.

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!