Agenda

Essentials of predictive analytics

2 maart 2020 - 9 maart 2020

Deze cursus introduceert op een efficiënte manier de essentiële data science vaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen en gebruiken van adequate voorspellingsmodellen voor besluitvorming op basis van kwantitatieve gegevens.

DuboCalc

12 maart 2020 - 13 maart 2020

In deze cursus wordt een algemene introductie gegeven van DuboCalc en wordt een stappenplan behandeld voor de toepassing van DuboCalc door zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers.

Time series analysis and forecasting

16 maart 2020 - 6 april 2020

Bij het analyseren van tijdreeksen (time series) zoek je naar structuren en patronen om het onderliggende proces te beschrijven en te verklaren. Maar ook naar manieren om op basis van geschikte modellen toekomstige waarden te voorspellen of om de effecten van alternatieve scenario's te onderzoeken.

Waterstof voor professionals

26 maart 2020 - 27 maart 2020

Deze cursus geeft inzicht in de eigenschappen, mogelijkheden en beperkingen van waterstof als koolstofvrije energiedrager. Je leert welke stappen er zijn bij het produceren en gebruiken van waterstof en welke toepassingen er zijn.

Practical data science

6 mei 2020 - 15 mei 2020

Deze cursus biedt essentiële inzichten in statistische concepten en vaardigheden om verantwoord aan de slag te gaan met technieken voor data-analyse. Je leert statistisch correct te werken en weet datasets op de juiste wijze te interpreteren.

Breukmechanica

28 mei 2020 - 25 juni 2020

Deze cursus geeft inzicht in begrippen, methoden en experimentele procedures die in de breukmechanica worden gebruikt om de (rest)sterkte en (rest)levensduur van constructies te bepalen. Je leert breukmechanica-codes juist toe te passen.

Data mining & business analytics

7 oktober 2020 - 28 oktober 2020

In deze cursus leer je fundamentele concepten voor het begrijpen en toepassen van data mining methoden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en praktische oefeningen doe je ervaring op met data mining software, zoals R, Minitab, JMP of IBM-SPSS.

Radarontwerptechniek

28 oktober 2020 - 26 november 2020

Leer hoe de diverse subsystemen van radar bijdragen aan de totale werking van het gecompliceerde systeem en doorzie het effect van ontwerpkeuzes op de prestaties en de opbouw van het systeem.

Vermoeiing van constructies

3 november 2020 - 18 november 2020

In deze cursus benaderen we de problematiek van vermoeiing, ook wel metaalmoeheid of fatigue, vanuit het ontstaan van scheuren (safe-life). Met scheurgroeiberekeningen bepaal je de restlevensduur en reststerkte van een gescheurde constructie (fail-safe, breukmechanica).

Elektromagnetische compatibiliteit

5 november 2020 - 20 november 2020

In deze cursus leer je hoe je bij ontwerp, fabricage, installatie en gebruik van elektrische apparaten en systemen elektromagnetische interferentie (EMI) voorkomt of oplost. En hoe je ervoor zorgt dat producten aan de wettelijke elektromagnetische compatibiliteitseisen (EMC) voldoen.

Blootstelling aan elektromagnetische velden

11 november 2020 - 12 november 2020

In deze cursus leer je vaardigheden om de effecten van blootstelling aan elektromagnetische velden op werksituaties in te schatten en krijg je inzicht in het belang van veilig gebruik en ontwerp van elektronische producten volgens de wettelijke EMV-normen.

Blootstelling aan elektromagnetische velden

11 november 2020 - 12 november 2020

In deze cursus leer je vaardigheden om de effecten van blootstelling aan elektromagnetische velden op werksituaties in te schatten en krijg je inzicht in het belang van veilig gebruik en ontwerp van elektronische producten volgens de wettelijke EMV-normen.

Beveiliging van elektriciteitsnetten

17 november 2020 - 18 november 2020

Hoe maak je elektriciteitsnetten betrouwbaarder? Beveiligingen schakelen snel het gestoorde deel van het elektriciteitsnet af waardoor de gevolgen voor de totale energielevering klein blijven. In deze cursus leer hoe je beveiligingen effectief en efficiënt toepast.

Thermische analyse

18 november 2020 - 20 november 2020

Maak kennis met de voornaamste TA-technieken en leer hoe je apparatuur optimaal benut, meetgegevens interpreteert, concrete toepassingen vindt en koppelingen maakt met FTIR en MS.

Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda.

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!