Agenda | Technisch Weekblad

Agenda

Technisch beheer van woningen

28 september 2021 - 29 september 2021

Deze cursus zoomt in op de sturing, budgettering en prioritering van technische beheermaatregelen en leert je de juiste afwegingen te maken op portefeuille- en complexniveau.

Opdrachtgeverschap woningcorporaties en verduurzaming

29 september 2021 - 30 september 2021

Verduurzaming is de katalysator in de professionalisering van het opdrachtgeverschap, de bewustwording voor goed opdrachtgeverschap neemt toe. Woningcorporaties harmoniseren en bundelen de vraag naar duurzame renovaties en creëren samen met de markt de juiste condities voor CO2-reductie, versnelling, opschaling, innovaties, industrialisatie, circulaire oplossingen en integrale kostenreductie.

Diepwanden

30 september 2021 - 1 oktober 2021

Deze cursus biedt je de kans om zowel de kennis uit de nog te verschijnen als de reeds uitgekomen publicatie snel eigen te maken.

Portefeuille-en-assetmanagement

5 oktober 2021 - 10 oktober 2021

Tijdens deze cursus leer je zelf het portefeuillebeleid te ontwikkelen en uit te voeren, met de nadruk op zowel portefeuille- als assetmanagement. Je krijgt inzicht in hoe verschillende soorten corporaties (wat betreft grootte, woningmarktgebied of financiële positie) hun portefeuillebeleid en assetmanagement ontwikkelen. Je inzichten maak je direct praktisch door een groeps- en thuisopdracht.

Blootstelling aan elektromagnetische velden

2 november 2021 - 3 november 2021

In deze cursus leer je vaardigheden om de effecten van blootstelling aan elektromagnetische velden op werksituaties in te schatten en krijg je inzicht in het belang van veilig gebruik en ontwerp van elektronische producten volgens de wettelijke EMV-normen.

Elektromagnetische compatibiliteit

4 november 2021 - 19 november 2021

In deze cursus leer je hoe je bij ontwerp, fabricage, installatie en gebruik van elektrische apparaten en systemen elektromagnetische interferentie (EMI) voorkomt of oplost. En hoe je ervoor zorgt dat producten aan de wettelijke elektromagnetische compatibiliteitseisen (EMC) voldoen.

Vermoeiing van constructies

9 november 2021 - 24 oktober 2021

In deze cursus benaderen we de problematiek van vermoeiing, ook wel metaalmoeheid of fatigue, vanuit het ontstaan van scheuren (safe-life). Met scheurgroeiberekeningen bepaal je de restlevensduur en reststerkte van een gescheurde constructie (fail-safe, breukmechanica). Voor werktuigbouwkundige, civiele en maritieme constructies.

Power quality

9 november 2021 - 10 november 2021

De cursus geeft inzicht in de bronnen die de kwaliteit van stroom en spanning verminderen, de bijbehorende problemen en de mogelijke oplossingen. Power quality bepaalt in grote mate de goede werking van installaties en netten. De toenemende druk op het Nederlandse elektriciteitsnet maakt behoud van power quality een uitdaging.

Beveiliging van elektriciteitsnetten

11 november 2021 - 12 november 2021

Hoe maak je elektriciteitsnetten betrouwbaarder? Minimaliseer de gevolgen van storingen en uitval. Beveiligingen schakelen snel het gestoorde deel van het elektriciteitsnet af waardoor de gevolgen voor de totale energielevering klein blijven. In deze cursus leer hoe je beveiligingen effectief en efficiënt toepast.

Breukmechanica

11 november 2021 - 9 december 2021

Deze cursus geeft inzicht in begrippen, methoden en experimentele procedures die in de breukmechanica worden gebruikt om de (rest)sterkte en (rest)levensduur van constructies te bepalen. Je leert breukmechanica-codes juist toe te passen.

Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda.

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!