Agenda | Technisch Weekblad

Agenda

Duurzame energiesystemen voor professionals

13 april 2021 - 14 april 2021

Van veel professionals wordt verwacht dat ze in hun functie beslissingen nemen op het gebied van energiebeleid en investeringen in duurzaamheid, ook als ze geen energie-technische achtergrond hebben. In deze cursus krijg je de kans om op laagdrempelige wijze kennis te maken met de techniek achter de energietransitie. De materie wordt begrijpelijk gepresenteerd aan de hand van praktijkvoorbeelden uit zowel de bebouwde omgeving als de industrie.

Autonoom rijden in de publieke ruimte

15 april 2021 - 22 april 2021

Autonoom rijden is de toekomst. Het zal ons transport, het verkeer, onze steden en onze omgeving veranderen. Je leert alles wat je moet weten over geautomatiseerde pendelsystemen om tot weloverwogen plannen en beslissingen te komen. Je leert welke tools je kunt gebruiken voor de evaluatie van geautomatiseerde shuttles en het gebruik ervan in praktische gevallen.

Carcinogene stoffen

20 mei 2021 - 20 mei 2021

Tijdens deze cursus worden methoden besproken waarmee vastgesteld kan worden of een stof carcinogene ofwel kankerverwekkende eigenschappen heeft voor de mens. Aan de hand van een aantal stoffen (bijvoorbeeld benzeen, dioxine of dichloormethaan) leer je hoe het proces van risicoschatting verloopt.

Nieuwe Eurocode 7: Geotechnisch ontwerp

21 mei 2021 - 21 mei 2021

Tijdens deze cursus leer je meer over de laatste ontwikkelingen en wijzigingen van de nieuwe Eurocode 7. Je krijgt inzicht in de achtergronden van de wijzigingen en de consequenties voor de praktijk.

Portefeuille-en-assetmanagement

25 mei 2021 - 30 juni 2021

Tijdens deze cursus leer je zelf het portefeuillebeleid te ontwikkelen en uit te voeren, met de nadruk op zowel portefeuille- als assetmanagement. Je krijgt inzicht in hoe verschillende soorten corporaties (wat betreft grootte, woningmarktgebied of financiële positie) hun portefeuillebeleid en assetmanagement ontwikkelen. Je inzichten maak je direct praktisch door een groeps- en thuisopdracht.

Opdrachtgeverschap woningcorporaties en verduurzaming

26 mei 2021 - 27 mei 2021

De cursus geeft aandacht aan verduurzamingstrategieën van woningcorporaties en de samenhang met de inbedding van het opdrachtgeverschap in de organisatie. Sprekers van woningcorporaties en daarbuiten geven inzicht in hoe zij omgaan met deze vraagstukken.

Time series analysis and forecasting

26 mei 2021 - 16 juni 2021

Tijdsreeksen komen voor in allerlei disciplines, zoals bedrijfskunde, economie en sociale wetenschappen maar ook in biomedische en technische toepassingen. In deze cursus worden moderne statistische methoden voor time series analysis, modelling en forecasting behandeld.

Geavanceerde regelsystemen

1 juni 2021 - 15 juni 2021

Leer hoe je geavanceerde technieken, zoals frequentiedomein tools, filters, feedforward, master-slave, split-range en override control gebruikt om regelsystemen te ontwerpen, realiseren en optimaliseren.

Explosieveiligheid

2 juni 2021 - 4 juni 2021

Deze cursus behandelt in drie dagen de belangrijkste aspecten van explosieveiligheid: de theorie, preventie en explosiebeveiliging. Je bent na de cursus in staat procesinstallaties en arbeidssituaties te beoordelen op explosiegevaar en je kunt realistische oplossingen formuleren op basis van ATEX.

Circulair bouwen

8 juni 2021 - 6 juli 2021

Circulariteit wordt steeds belangrijker in de bouw. Tijdens deze cursus geven verschillende experts in circulair bouwen je in heldere stappen meer inzicht in circulaire ontwerpstrategieën en kennis over milieu-informatie, duurzaamheid, levensduurberekeningen en businessmodellen. Met een praktijkopdracht pas je de opgedane kennis direct toe in je eigen casus.

Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda.

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!