Agenda

Essentials of predictive analytics

2 maart 2020 - 9 maart 2020

Deze cursus introduceert op een efficiënte manier de essentiële data science vaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen en gebruiken van adequate voorspellingsmodellen voor besluitvorming op basis van kwantitatieve gegevens.

Duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen

4 maart 2020 - 2 april 2020

Tijdens deze vierdaagse cursus krijg je meer kennis over een breed scala aan onderwerpen rondom duurzaam beheer, renovatie en onderhoud van woningen. Je krijgt handvatten om de duurzaamheidsopgave vorm te geven, samen met andere betrokkenen zoals vastgoed- en energiebedrijven en huurders.

Recente ontwikkelingen in het wonen

4 maart 2020 - 16 april 2020

In deze vierdaagse cursus brengen docenten recente ontwikkelingen in het wonen met elkaar in verband, reiken zij nieuwe beleidsinstrumenten aan en komen de effecten van nieuw beleid aan de orde.

Machine Learning Conference

11 maart 2020 - 11 maart 2020

Artificial intelligence (AI) is back, with a vengeance. Machine learning is taking the industry by storm. Bits&Chips organizes the second edition of the Machine Learning Conference in ‘s-Hertogenbosch on 11 March 2020. The conference brings together industrial and scientific specialists who are applying ML techniques in high tech domains, or are interested in doing so.

Technisch Management bij bouw- en infraprojecten

11 maart 2020 - 11 maart 2020

Tijdens deze cursus krijg je inzicht in de toepassingsmogelijkheden en de verschillende aspecten van Technisch Management binnen het IPM-model (Integraal Project Management). Je leert deze integraal te benaderen en toe te passen in je eigen project.

DuboCalc

12 maart 2020 - 13 maart 2020

In deze cursus wordt een algemene introductie gegeven van DuboCalc en wordt een stappenplan behandeld voor de toepassing van DuboCalc door zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers.

Cursus Geotechnische risico's bij bouwprojecten

12 maart 2020 - 12 maart 2020

In deze korte cursus leer je de basisbeginselen van grondmechanica en funderingstechniek. Je leert de belangrijkste geotechnische problemen en risico’s herkennen en er adequaat op te reageren. Daarnaast komen praktische geotechnische aspecten in deze cursus aan de orde.

Time series analysis and forecasting

16 maart 2020 - 6 april 2020

Bij het analyseren van tijdreeksen (time series) zoek je naar structuren en patronen om het onderliggende proces te beschrijven en te verklaren. Maar ook naar manieren om op basis van geschikte modellen toekomstige waarden te voorspellen of om de effecten van alternatieve scenario's te onderzoeken.

Cursus Damwandconstructies en bouwputten

17 maart 2020

Een verantwoord ontwerp van een bouwput kent hoofdproblemen zoals het maken van een grondkering, het droog houden van de bouwput en het voorkomen van ontoelaatbare beïnvloeding van de omgeving. In de cursus leer je de juiste oplossing kiezen met methodieken voor het op waarde schatten van de risico’s.

Process control

18 maart 2020 - 1 april 2020

Bij het optimaliseren van bestaande en het ontwerp van nieuwe installaties speelt process control een cruciale rol. In deze vijfdaagse cursus leer je regelsystemen juist toe te passen. Je krijgt een overzicht van mogelijke regelsystemen en doet know-how op voor het kiezen en instellen van procesregelingen, om zo het beste uit bestaande regelsystemen te halen.

Cursus Folieconstructies in verdiepte infrastructuur

19 maart 2020

Voor ondergronds bouwen is een innovatieve folieconstructie vaak goedkoper dan een traditionele uitvoering met onderwater-beton en trekpalen. Folie betreft een waterdicht kunststof geotextiel en kan worden gebruikt voor het realiseren van waterdichte afsluitingen in de ondergrond waardoor een kunstmatige polder ontstaat. Dit biedt kansen voor toepassing in bijvoorbeeld verdiepte wegen, bouwputten en parkeergarages.

Meet & Greet Techniek Rijkswaterstaat

19 maart 2020 - 19 maart 2020

Rijkswaterstaat is voor Midden-Nederland op zoek naar technische professionals. Medewerkers in deze regio zijn verantwoordelijk voor objecten als wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, wateren en keringen.Je werkt mee aan het optimaal beheersen en ontwikkelen van netwerken in een van de drukste gebieden van Nederland. Spreekt dit jou aan? Kom dan naar de Meet & Greet en ontdek welke technische functies Rijkswaterstaat heeft.

Risicomanagement bij bouw en infrastructuur

23 maart 2020 - 31 maart 2020

Tijdens deze vierdaagse cursus krijg je inzicht in de toepassingsmogelijkheden van risicoanalyse en -management in het gehele contracteringsproces en leer je de technieken toe te passen in de eigen organisatie.

Samenwerken in bouwteams

24 maart 2020 - 27 maart 2020

Steeds meer partijen zien de voordelen van het samenwerken in een bouwteam. Ben je nieuwsgierig wat een bouwteam is en wat het voor jouw projecten en jouw werk kan betekenen? Neem dan deel aan de cursus samenwerken in bouwteams.

Free Webinar Digital Twin Modeling with COMSOL in 18 Minutes

24 maart 2020 - 24 maart 2020

A Digital Twin is a virtual copy of a device or system based on physical models and measured data. For example, it could be a vehicle, electric devices, medical equipment, or even a building. Digital Twins can be used to improve design, product development, manufacturing and operations by predicting performance and life time based on simulation models and real data

Cursus Aanpak aardgasvrije wijken

24 maart 2020 - 25 maart 2020

Het Klimaatakkoord heeft grote gevolgen voor de gebouwde omgeving. Duidelijk is dat we van het aardgas af moeten. Maar welke technieken zijn beschikbaar voor het aardgasvrij maken van wijken en welke aanpak past daar bij? Deze cursus fungeert als kompas in de verschillende keuzes die je moet maken om bijvoorbeeld te komen tot een Transitievisie Warmte.

Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda.

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!