Cursus Hydrodynamica

Delft
Meer informatie

In de cursus 'Hydrodynamica van oppervlaktewateren' leer je de state-of-the-art stromingsleer in theorie en de toepassing ervan in numerieke modellen.

Het begrijpen van stroming van water in zeeën, estuaria, rivieren en meren vormt de basis van menig project. De basis van de cursus zijn de fysische processen in de verschillende soorten oppervlaktewater. Zo komen stroming, stratificatie, menging, transport en seiches aan bod. In de middag van elke cursusdag ga je aan de slag met numerieke modellen als Delft3D, D-Hydro FM, en SOBEK3. Je discussieert met de docenten en mede-cursisten over de interpretatie en betrouwbaarheid van modelresultaten en de rol van monitoring daarbij.

Stromingsleer van theorie tot model

In deze cursus leer je: - de theorie van de fysische processen van stroming, menging en transport oppervlaktewateren. - de mogelijkheden en beperkingen van verschillende simulatieconcepten in 1D, 2D en 3D hydrodynamica. - mogelijkheden en risico’s van de toepassing van meetgegevens voor modelontwikkeling. Deze driedaagse cursus vindt plaats op 13, 20 en 27 juni.

Bedoeld voor: Deze cursus is een must voor iedereen die rekent aan open watersystemen en met name als je daarbij numerieke modellen gebruikt. Je hebt een opleiding op WO-niveau gevolgd en hebt enige achtergrond in stromingsleer en wiskunde.

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

TW events 2019

TW organiseert diverse events.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven