Cursus Risicoanalyse in de civiele techniek

Delft
Meer informatie

In deze cursus leer je de grondslagen van het ontwerpen en beoordelen van deze types constructies. Ontwerp- en toetsregels zijn gebaseerd op probabilistische berekeningen en tonen aan of een constructie voldoende veilig is. De cursus licht achtergronden en theorie toe in twee basiskennis dagen, daarna is er een optionele verdiepende dag droge civiele techniek en een optionele dag natte civiele techniek.

Het probabilistisch ontwerpen en beoordelen van civiele constructies wordt steeds belangrijker. In veel domeinen wordt deze systematiek gebruikt, bijvoorbeeld in de bouw, waterbouw en geotechniek. Voorbeelden van toepassingen zijn het ontwerp van gebouwen volgens de Eurocode, toetsing van bruggen, en toetsing en ontwerp waterbouwkundige kunstwerken zoals sluizen en dijken. Recent hebben risicoanalyse en probabilistisch ontwerp weerslag gevonden in grootschalige Rijkswaterstaat programma’s zoals RiNK en VONK die zich richten op waterbouwkundige kunstwerken. Ook de beoordeling van de veiligheid van bouwwerken onder aardbevingsbelastingen gebeurt met deze technieken. Risicoanalyse en betrouwbaarheidsanalyse doorgrond

Na het volgen van deze cursus:

  • Kun je zelf probabilistische berekeningen uitvoeren voor jouw eigen vakgebied;
  • Weet je hoe je een risicoanalyse en betrouwbaarheidsanalyse van een constructie dient uit te voeren;
  • Heb je inzicht in de invloed van onzekerheden op het ontwerp;
  • Kun je constructies probabilistisch beoordelen om zo de veelal conservatieve rekenregels te vermijden of om situaties door te rekenen waar geen rekenregels beschikbaar zijn.

Bedoeld voor: Ontwerpers van droge en/of natte civiele werken bij ingenieursbureaus, kennisinstituten, Rijkswaterstaat. Geotechnici. Deze cursus start met twee basiskennisdagen op 6 en 7 juni. Vervolgens zijn er twee optionele verdiepende dagen voor droge civiele techniek (12 juni) en natte civiele techniek (13 juni).

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

TW events 2019

TW organiseert diverse events.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven