Cursus Vervormingsgedrag

Amersfoort
Meer informatie

Je krijgt in de cursus 'Vervormingsgedrag bij funderen op staal' onder andere handvatten om spanningsafhankelijke beddingconstanten goed te bepalen.

Bij funderingen op staal heeft het vervormingsgedrag van de ondergrond een bepalende invloed op de krachtswerking in de constructie. Daarom is het van groot belang dat de constructeur en geotechnisch specialist de interactie tussen grond en constructie in de vingers hebben en leren samenwerken om tot een optimaal ontwerp te komen. In constructieve modellen wordt de vloer in combinatie met de grond onder de fundering op staal (de verticale bedding) vaak gemodelleerd als een verend ondersteunde ligger. In de praktijk blijkt het niet eenvoudig de waarde voor deze bedding te bepalen omdat deze spanningsafhankelijk is.

Economisch funderen met minder risico’s

Tijdens deze cursus:

  • Doe je kennis op van de CUR-handreiking ‘Vervormingsgedrag van funderingen op staal’;
  • Krijg je meer inzicht op de term ‘bedding’ en de werking onder een op staal gefundeerde constructie;
  • Leer je meer denken vanuit spanningen & rekken dan vanuit krachten & vervormingen;
  • Krijg je meer wederzijds begrip voor de relevante aspecten vanuit de andere discipline voor het ontwerp van een fundering op staal;
  • Leer je praktische formules en de voordelen van een meer geavanceerde benadering op basis van de eindige elementen methode;
  • Krijg je inzicht in de recente ontwikkelingen omtrent aardbevingen; Krijg je inzicht in specifieke uitvoeringsgerelateerde risico’s.

Deze tweedaagse cursus vindt plaats op 14 en 21 juni.

Bedoeld voor: geotechnici en constructeurs werkzaam bij ingenieursbureaus, consultants, aannemers, opdrachtnemers, opdrachtgevers, toezichthouders en (bouw)vergunningverlenende instanties.

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

TW events 2018

TW organiseert dit jaar diverse events voor haar doelgroep.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven