DuboCalc | Technisch Weekblad

DuboCalc

van 11 november 2020 9:00 tot 12 november 2020 17:00

Meer informatie

In deze cursus leer je wat DuboCalc is en wordt een stappenplan behandeld voor de toepassing van DuboCalc door zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers.

Tijdens deze cursus:

- Krijg je inzicht in de belangrijkste aspecten van het programma DuboCalc, zoals de relatie met de Aanpak Duurzaam GWW en de verschillende duurzaamheidsthema’s, de opbouw van de MKI en de achtergrond van de Levenscyclusanalyse (LCA).

- Krijg je een demonstratie van DuboCalc en hoe je met het programma kunt werken.

- Leer je hoe het gebruik van DuboCalc in de praktijk werkt, met het invoeren van nieuwe materialen in de Nationale Milieudatabase.

- Leer je middels praktijkoefeningen welke stappen je moet nemen om DuboCalc toe te passen in een aanbesteding (opdrachtgevers) of een inschrijving (opdrachtnemers), zoals het maken van een MKI-referentieberekeningen, het opstellen van een waarderingsformule voor het EMVI-criterium en het omgaan met ontbrekende data in de DuboCalc bibliotheek.

- Krijg je gelegenheid eventuele specialistische vragen te stellen over de LCA-methodiek, aandachtspunten voor contractteksten of ontwikkelingen van DuboCalc.

Bedoeld voor

- Contractmanagers, technisch managers, bestekschrijvers en beleidsmedewerkers bij opdrachtgevers.

- Tendermanagers, projectleiders, projectmedewerkers, specialisten en MVO- of duurzaamheidsmanagers bij opdrachtnemers.

Let op: Je dient je eigen laptop mee te nemen.Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW