Geothermie

-

Delft
Meer informatie

In deze cursus leer je over aardwarmteprojecten: van geologisch onderzoek, inschatten van onzekerheden, voorspelling van vermogen en exploitatie.

Aardwarmte of geothermie biedt een immens energiepotentieel onder onze voeten. Voor verwarming van gebouwen, woningen of kassen staat het in Nederland inmiddels meer en meer in de belangstelling. Op dieptes van 2 tot 3 km is een temperatuur van 70 tot 100°C beschikbaar. Door een boring te maken naar die dieptes komt water met deze temperatuur uit de bodem. Specialisten die betrokken zijn bij de verschillende fasen delen hun kennis en ervaring en geven je inzicht in wat er allemaal bij een aardwarmteproject komt kijken. Eventuele risico’s van een Geothermie project komen ook aan de orde.

Inzicht in aardwarmte

Deze cursus biedt je:

  • inzicht in de relevante aspecten, onderdelen, risico’s en processen;
  • inzicht in de ondergrondse parameters die de technische haalbaarheid van een geothermie project bepalen;
  • inzicht in de benodigde vergunningen en de relevante wet- en regelgeving;
  • basiskennis met betrekking tot geothermie zodat je als initiatiefnemer/opdrachtgever makkelijker kunt communiceren met de diverse betrokken partijen ;
  • inzicht in de relevante aspecten die tijdens de exploitatiefase van een geothermieproject bepaald zijn voor het rendement.

Bedoeld voor:

De cursus behandelt een geothermisch project ‘van kop tot staart’ en is daarmee interessant voor alle actoren in het speelveld voor geothermie: tuinders, energiebedrijven, woningbouwverenigingen, industrieën, leveranciers, financiers, vergunningverleners en subsidieverleners en technisch specialisten werkzaam bij ingenieursbureau en aannemers.

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven