MBTI voor ingenieurs

-

Delft
Meer informatie

Tijdens deze cursus ontdek je jouw eigen MBTI-profiel en gaan we a.h.v. praktijkvoorbeelden onderzoeken wat de impact hiervan is op jouw communicatie

Gebrekkige communicatie en samenwerking in de bouwprojecten kost onze samenleving jaarlijkse €1.2 miljard euro. De engineer van vandaag moet niet alleen vakinhoudelijk sterk zijn, maar zich ook in zijn/haar communicatie hebben bekwaamd. Tijdens de eerste module ontdek je jouw eigen MBTI-profiel en gaan we aan de hand van praktijkvoorbeelden onderzoeken wat de impact hiervan is op de communicatie tussen jou en je omgeving. De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is een veel ingezet instrument om onze persoonlijkheid in kaart te brengen. Jaarlijks wordt de tool meer dan 5 miljoen keer ingezet om het de communicatie en samenwerking met anderen te verbeteren. Het geeft je onder meer inzicht in je voorkeur hoe je informatie opneemt en vervolgens beslissingen maakt.

Resultaten

Het volgen van de cursus biedt je de volgende resultaten:

  • Je verkrijgt inzicht in jouw eigen en alle andere voorkeuren aan de hand van de MBTI™ profielen.
  • Je leert hoe je jouw medewerkers effectiever kunt beïnvloeden om je doelen te bereiken, door toepassing van MBTI™.
  • Je krijgt inzicht in het belang van non-verbale communicatietechnieken en hoe je deze technieken kunt toepassen, zodat je hiermee voordeel kunt behalen.
  • Je leert NLP tools om conflicten en stressfactoren te voorkomen en op te lossen, doordat je diepgaande kennis opdoet en je bewust wordt van voorkeuren van anderen.
  • Je leert technieken hoe je vertrouwen kunt opbouwen met je medewerkers en meer begrip kunt krijgen van je medewerkers.

Bedoeld voor

Technische professionals en informatici (TU of hbo, ongeacht studierichting) die in industriële bedrijven, ingenieursbureaus, (semi-)overheid of kennisinstellingen vanuit een leidinggevende functie of als projectleider een team van (technische) medewerkers aansturen. Je ontvangt een certificaat. Deze cursus is een onderdeel van het programma Leiderschapsontwikkeling voor ingenieurs.

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven