Multifunctionele waterkeringen

Scheveningen
Meer informatie

Leer o.l.v. prof.dr.ir. Mathijs Kok de belangrijkste aspecten en aandachtspunten voor een integraal ontwerp van Multifunctionele waterkeringen.

De waterkering is lang niet altijd meer de dijk van grond die als enige functie heeft om onze voeten droog te houden. Al van oudsher lagen er vaak meerdere gebruiksfuncties op de dijk, bijvoorbeeld een weg gelegen op de dijk of een huis gefundeerd op de dijk. Met een multifunctionele waterkering bedoelen we echter iets anders: een kering waarbij in het ontwerp en bij uitvoering van de kering al rekening is gehouden met andere functies. Bekende voorbeelden zijn de geïntegreerde parkeergarage in de duinen bij Katwijk en de flexibele waterkering in de oude kern van Spakenburg. Bij het ontwerp van een multifunctionele waterkering komt veel kijken. De risicoanalyse is complexer, er zijn vaak meer belanghebbenden betrokken en de governance ligt anders dan gebruikelijk.

In de publicatie ‘integraal ontwerp van Multifunctionele waterkeringen’ worden waardevolle inzichten gedeeld die in het STW onderzoeksproject zijn opgedaan. Onder leiding van mede-auteur Matthijs Kok leert u zelf de belangrijkste aspecten en aandachtspunten om tot een goed integraal ontwerp te komen. De cursus is inclusief een excursie naar de boulevard van Scheveningen waar een harde zeewering het golvende verloop van de duinen volgt.

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven