Power quality | Technisch Weekblad

Power quality

van 29 september 2020 9:00 tot 30 september 2020 17:00

Meer informatie

Deze tweedaagse cursus geeft inzicht in de bronnen die de kwaliteit van stroom en spanning verminderen, de bijbehorende problemen en de mogelijke oplossingen. Power quality bepaalt in grote mate de goede werking van installaties en netten. De toenemende druk op het Nederlandse elektriciteitsnet maakt behoud van power quality een uitdaging.

Grote vervormingen in de stroom leiden tot een verkorte levensduur van componenten, mogelijke overbelasting of minimaal een vermindering van de capaciteit. Vervormingen in de spanning kunnen, naast overbelasting, ook leiden tot ongewenste uitschakeling van componenten (en dus processen). Onderzoek toont aan dat de kosten van onvoldoende power quality hoog zijn. Nieuwe technologieën zoals elektrisch vervoer, nieuwe type verlichting en zonnepanelen hebben hun eigen karakteristieken ten aanzien van gevoeligheid voor spanningsvervorming en hun eigen stroomkarakteristieken (inschakelstromen, harmonische stromen).

In deze cursus worden de diverse problemen met voorbeelden van deze nieuwe technologieën toegelicht. De cursus gaat in op: - bronnen die de kwaliteit van stroom en spanning verminderen - oplossingen om de kwaliteit van stroom en spanning te verbeteren - spanningsvervormingskarakteristieken van nieuwe technologieën zoals elektrisch vervoer, nieuwe type verlichting en zonnepanelen - stroomkarakteristieken (inschakelstromen, harmonische stromen) van nieuwe technologieën - voorbeelden van problemen met nieuwe technologieën Bedoeld voor technici (academisch en hbo+ niveau) met basiskennis van de elektrotechniek bij netbeheerders, installatiebedrijven, inspectiebedrijven, meetbedrijven en industriële bedrijven die betrokken zijn bij het ontwerp of bedrijfsvoering van de netten of de installaties.Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW