Practical data science | Technisch Weekblad

Practical data science

van 7 oktober 2020 tot 28 oktober 2020

Meer informatie

Deze cursus biedt essentiële inzichten in statistische concepten en vaardigheden om verantwoord aan de slag te gaan met technieken voor data-analyse. Je leert statistisch correct te werken en weet datasets op de juiste wijze te interpreteren.

Als gevolg van de explosieve toename van data is het gebruik van statistische methoden sterk verbreed en zijn belang en betekenis van data science toegenomen. Niet alleen in het laboratorium en de industrie maar bijvoorbeeld ook in marketing en business intelligence.

Deze cursus biedt voor dergelijke toepassingen de essentiële inzichten in statistische concepten en vaardigheden om verantwoord aan de slag te gaan met technieken voor data-analyse. Je leert statistisch correct te werken en weet datasets op de juiste wijze te interpreteren. De cursus start met een herhaling van basis principes uit de vakgebieden statistiek en kansrekening. Dit geeft een goed uitgangspunt voor de data-analyse-methoden binnen de belangrijke vakgebieden data mining (big data) en time series analysis. Ook doe je ervaring op in het doelmatig werken met de statistische software R.

De cursus bestaat uit drie onderdelen:

- Statistiek en toegepaste kansrekening Bedoeld als opfriscursus voor de principes en technieken die worden gebruikt binnen de toegepaste kansrekening en statistiek voor de analyse en modellering van gegevens.

- Data mining in een notendop Biedt een inleiding en overzicht van veelgebruikte methoden op het gebied van predictive analytics om voorspellingen en classificaties te genereren op basis van adequate modellen en om patronen in grote gegevenssets te herkennen.

- Tijdreeks (time series) analyse in een notendop Behandelt methoden voor het modelleren van tijdsafhankelijke gegevens en voor het maken van voorspellingen voor de toekomst op basis van deze modellen.

Deze cursus geeft je ook een sterke basis voor de specialistische vervolgcursussen op het gebied van statistiek zoals Data mining & business analytics en Time series analysis and forecasting. Bedoeld voor academici en hbo’ers die in hun werk gebruik (willen gaan) maken van moderne toegepaste statistische technieken en zich de bijbehorende vaardigheden eigen willen maken.

De cursus is ook geschikt voor docenten van universiteiten en hogescholen die kennis willen nemen van actuele methoden op het gebied van data-analyse en data science. Je hebt wiskunde op vwo-niveau. Enige kennis op statistisch gebied is wenselijk. In overleg met de deelnemers kan deze cursus in het Nederlands of Engels worden gehouden.Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW