Practical Safety Event

Basiliek te Veenendaal
Meer informatie

Het praktijkgerichte inspiratie event in de wereld van machineveiligheid met dit jaar als gastspreker Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven.

Het Practical Safety Event is sinds 2016 een initiatief van ESV Technisch Adviesbureau om, in samenwerking met een aantal gerenommeerde leveranciers op het gebied van veiligheidsartikelen, een Safety Event te organiseren dat vooral gericht is op de praktische invulling van machineveiligheid.

Waarom een Practical Safety Event? Omdat wij, als ESV Technisch Adviesbureau, vinden dat er vaak te veel aandacht is voor het theoretische aspect van machineveiligheid en dat daarmee de praktische handvatten, hoe men in de praktijk machineveiligheid moet toepassen, ontbreken. Vaak ligt de focus op de compleetheid en onderbouwing van de machineveiligheid. Dit dan in combinatie met de wettelijke aansprakelijkheden die men heeft als men zaken niet compleet vastlegt. Als ESV Technisch Adviesbureau, scharen wij ons volledig achter de normen en wetgeving en streven wij er ook naar om deze bij onze adviezen als uitgangspunt te kiezen. Alleen constateren wij in de praktijk dat er soms, ook om praktische redenen zoals werkbaarheid van een machine, andere keuzes moeten worden gemaakt. Daarnaast is onze ervaring dat veiligheidsoplossingen vanuit normen niet altijd toepasbaar zijn. Omdat wij geloven dat machines alleen maar door het toepassen van de juiste veiligheidsoplossingen veiliger worden, willen we ook aandacht geven aan alternatieve praktische oplossingen.

Op ons Practical Safety Event 2018 willen wij met deskundigen uit de praktijk hier dan ook invulling aan geven. Meer veiligheidspraktijk voor praktijkmensen door praktijkmensen zal dan ook de insteek van het Practical Safety Event 2018 worden.

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven