Process Control

-

Delft
Meer informatie

Wil jij weten hoe je procesregelingen kunt kiezen en optimaal kunt instellen om het beste uit jouw systeem te halen? Kies jouw modules.

Bij het optimaliseren van bestaande en het ontwerp van nieuwe installaties speelt process control een cruciale rol. De juiste toepassing van regelsystemen is hierbij van groot belang. Deze cursus geeft je een overzicht van mogelijke regelsystemen. Je doet know-how op voor het kiezen en instellen van procesregelingen, om zo het beste uit bestaande regelsystemen te halen. Ook leer je hoe je veelvoorkomende regelproblemen met geavanceerde methoden op kunt lossen. De cursus begint vanuit een helicopterview en zoomt steeds verder in op de details van process control. Je oefent met simulaties en met echte meet- en regelapparatuur. Het experimenteren met gebruiksvriendelijke software en hardware zorgt ervoor dat je snel hands-on vaardigheid opdoet.

De cursus is opgebouwd uit vier modules. Je kunt de gehele serie volgen of kiezen voor een of meer losse modules.

  1. Het kiezen van een meet- en regelstructuur
  2. Conventionele regelsystemen; PID-tuning
  3. Geavanceerde regelsystemen
  4. Realisatie en implementatie van geavanceerde regelsystemen.

De cursus is bedoeld voor ingenieurs die meer willen weten en begrijpen van procesregelingen en de toepassing van regeltechniek op processen.

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven