Thermische analyse

-

Veldhoven
Meer informatie

Het gebruik van thermische analysetechnieken is de laatste jaren enorm toegenomen en wordt toegepast bij veel materialen.

Thermische analysetechnieken (zoals TGA, DTA, (MT)DSC, micro-calorimetrie, hoge snelheidscalorimetrie, rheometrie, DMA en TMA) zijn onmisbaar bij de karakterisering en studie van de eigenschappen van materialen. Ze zijn bij uitstek geschikt voor bestudering van eigenschappen tijdens realistische tijd-temperatuur programma’s die bij de verwerking en bij het gebruik van producten optreden. Door thermische analysetechnieken te koppelen aan andere analysetechnieken zoals FTIR en MS beschik je over nieuwe mogelijkheden voor materiaalidentificatie en de bepaling van reactiemechanismen. Hierbij gaat het om inzicht in de correlatie van temperatuur-tijd met de vrijgekomen hoeveelheid gas, de hoeveelheid warmte of de aard van de vrijgekomen producten. Het gebruik van thermische analysetechnieken is de laatste jaren enorm toegenomen en wordt toegepast bij veel materialen zoals polymeren, rubbers, metalen, mineralen, composieten, farmaceutische producten en allerlei high tech materialen.

De cursus is bestemd voor (toekomstige) thermische analyse gebruikers werkzaam in research, analyse of onderwijs. Kortom: iedereen die kennis over TA-technieken en hun concrete toepassingen wil vergroten of actualiseren.

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven