Veiligheid regio-waterkeringen

-

Centraal in het land
Meer informatie

In deze cursus geven we je de handvatten om jouw eigen proces rond veiligheid van waterkeringen stap voor stap effectief te kunnen doorlopen.

De gebeurtenissen bij Wilnis, Ter Bregge en Stein waren de aanleiding om het proces van normeren, toetsen, verbeteren en beheren van de regionale waterkering te uniformeren. In deze cursus nemen we alle stappen met je door om je de handvatten te geven om jouw eigen proces effectief te kunnen doorlopen. We starten met het bestuurlijk-juridisch kader en de rol van diverse overheden bij de waterkering. Vervolgens geven we je handvatten mee hoe het proces van normeren, toetsen, ontwerpen, verbeteren en beheer en onderhoud effectief te doorlopen. Het delen van elkaars ervaringen staat centraal. Tijdens de bijeenkomsten wordt de theorie toegelicht met vele praktische voorbeelden en is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Voorafgaand en tijdens de cursus verzamel je jouw eigen casussen die op de laatste dag worden besproken. Wat kan er beter aan jouw (proces rond de) waterkering?

Na het volgen van deze cursus ken je:

  • de stappen toetsen, ontwerpen, verbeteren en beheren van de waterkering;
  • de verbeterpunten om jouw eigen proces effectief te doorlopen;
  • praktijkvoorbeelden over verschillen in de toetsbeoordeling, het omgaan met het beheerdersoordeel, het ontwerpen passend binnen het systeem en het maken van keuzes;
  • de lessen uit de ervaringen van de andere deelnemers en heb je jouw eigen ervaringen met hen gedeeld.

Doelgroep: (senior) adviseurs, projectleiders, beleidsmedewerkers regionale waterkeringen van waterschappen, advies- en ingenieursbureaus, gemeenten en provincies.

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Naar boven