Workshop geologie

-

Vita Nova Middelstum
Meer informatie

De geologie en hydrologie van een locatie en de fundering daarin bepalden de aardbevingsgevoeligheid en eventuele schade.

U leert dat er bezwaren kleven aan de toepassing van de NPR 99982017 en waarom de NPR 99982017 minder geschikt is bij Groningse aardbevingen. De geologie is vergeten.

U leert dat aardbevingen de grondwaterhuishouding kunnen schudden, zeker in het Groningse polderlandschap, deels onder de zeespiegel.

U leert dat geologische processen die druk op kunnen bouwen tot grotere schade kunnen leiden dan op grond van de afstand tot het epicentrum mag worden verwacht.

U leert over gedeeltelijke verweking, amplificatie en clay softening, verschillen in snelheid in de eerste dertig meter onder maaiveld, ongelijkmatige zettingen, reflectie en refractie en knipklei.

U leert wat u zelf kunt doen – zelfs bij versterking.

Er wordt een groot aantal schadegevallen behandeld waarbij een combinatie van geologische – en menselijke factoren (gaswinning en grondwaterwinning) hebben geleid tot schade.

De cursus geologie en hydrologie is bedoeld voor mensen die dagelijks te maken hebben met aardbevingen in Groningen – wetenschappers – experts – contra-experts – ingenieursbureaus.

Kosten €750 excl. BTW – incl. BTW €907.50 Voor studenten en gedupeerden is de prijs voor twee dagen €375 - €453,75 (incl.BTW)

Meer op www.hollandinnovationteam.nl

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

TW events 2019

TW organiseert diverse events.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven