Workshop 'Maatschappelijk verantwoord innoveren in de hightech'

Stadskasteel & brouwerij Oudaen, Oudegracht 99, 3511 AE Utrecht
Meer informatie

Maatschappelijk verantwoord innoveren (MVI) biedt veel kansen voor tech-pioniers. Innovaties die maatschappelijk verantwoord tot stand komen, benutten de kansen in de markt beter. Omdat al in het ontwerpproces rekening gehouden kan worden met ethische en maatschappelijke (waaronder juridische) aspecten, worden betere producten en diensten gemaakt die op een breed draagvlak kunnen rekenen. 

Tijdens de workshop ‘Maatschappelijk verantwoord innoveren’ in de hightech wordt ingegaan op de ethische en maatschappelijke aspecten van innovaties, en hoe tech-pioniers daar op kunnen anticiperen. Er wordt een tool gepresenteerd om ethische aspecten te identificeren en te koppelen aan ontwerpvragen.
Deze workshop wordt georganiseerd rondom een case over drones, maar de methode is breed inzetbaar en waardevol voor iedereen die te maken heeft met innovatieprocessen.


Datum: Donderdag 30 november 2017
Locatie: Stadskasteel & brouwerij Oudaen, Oudegracht 99, 3511 AE Utrecht Bereikbaarheid: ca. 5-10 min lopen van Utrecht CS of parkeren in Q-park La Vie Kosten: Gratis, bij vooraanmelding.

Voorlopig programma
14:00 - 14:30 uur: Inloop
14:30 - 16:30 uur: Workshop
16:30 - 17:00 uur: Wrap-up
17:00 - 18:00 uur: Netwerkborrel

Deelnemen
De workshop is in het bijzonder gericht op het MKB, maar grotere bedrijven zijn ook welkom. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers, dus registreer op tijd om verzekerd te zijn van een plek.
Deze bijeenkomst wordt u aangeboden door Holland High Tech in samenwerking met het NWO-Platform voor Maatschappelijk Verantwoord Innoveren (NWO-MVI) en High Tech NL. Deelname is kosteloos, mits u zich vóór 15 november registreert middels het formulier.

Vragen
Wilt u meer weten over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met de organisatie via Ammeret Rossouw: ammeret.rossouw@hollandhightech.nl.

________________________________________
Workshopleider prof.dr.ir. Peter-Paul Verbeek:
Peter-Paul Verbeek is professor Filosofie van Mens en Techniek en wetenschappelijk co-directeur van het DesignLab aan de Universiteit Twente. Zijn onderzoek richt zich op de relaties tussen mens, technologie en samenleving en draagt bij aan filosofische analyse, ethische reflectie en de praktijken van innovatie en ontwerp.

Workshopleider ir. Nico Nijenhuis:
Robotisering en de invloed daarvan op de samenleving is een hot issue op dit moment. Als CEO van het bedrijf Clear Flight Solutions werkt Nijenhuis hard mee aan deze ontwikkeling. Dit bedrijf maakt namelijk robirds: op afstand bestuurbare mechanische vogels die voor meerdere doeleinden worden ingezet. Clear Flight Solutions is een van de partners in het project van Peter-Paul Verbeek over drones en nauw betrokken bij de ontwikkeling van de workshop.
_______________________________________
Over Holland High Tech
Holland High Tech wil door de krachtenbundeling van bedrijven, kennisinstellingen en overheid in de Nederlandse hightechsector excellent onderzoek laten doen, zorgdragen voor voldoende goed geschoold bèta- en technisch opgeleide mensen en de export bevorderen. www.hollandhightech.nl/over

Over het NWO-Platform voor Maatschappelijk Verantwoord Innoveren (NWO-MVI)
Het doel van NWO-MVI is het genereren van verantwoorde innovaties, die op een breed draagvlak kunnen rekenen. Bedrijven dragen - als partner of lid van een valorisatiepanel - actief bij aan NWO-MVI onderzoeksprojecten. www.nwo-mvi.nl/opportunities-top-sectors-and-companies

Over High Tech NL High Tech NL is dé branchevereniging van en voor innovatieve Nederlandse hightechbedrijven en -kennisinstellingen. High Tech NL zet zich in voor het collectieve belang van de sector, met een focus op langetermijninnovatie. High Tech NL is aangesloten bij FME en Holland High Tech. www.hightechnl.nl

Deel deze pagina
Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

TW events 2018

TW organiseert diverse events.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven