Agenda | Technisch Weekblad

Agenda

Waterstof voor professionals

22 september 2020 - 23 september 2020

Deze cursus geeft inzicht in de eigenschappen, mogelijkheden en beperkingen van waterstof als koolstofvrije energiedrager. Je leert welke stappen er zijn bij het produceren en gebruiken van waterstof en welke toepassingen er zijn.

The Powerful Presenter (Engelstalige editie)

22 september 2020 - 23 september 2020

Van professionals en leiders wordt gevraagd dat zij een boodschap effectief en impactvol kunnen brengen. Hierbij is het van belang recht te doen aan eigen belangen en die van de toehoorder. Heldere verhaallijnen helpen om de boodschap duidelijk over te brengen, net zoals het aanbrengen van het juiste perspectief en het ondersteunen met passende lichaamstaal. Door deze cursus zul je de boodschap effectiever en met meer impact overbrengen.

Leidinggeven aan Verandering

23 september 2020 - 24 september 2020

Inspirerend en effectief veranderingen inzetten, leiden en succesvol afronden is een vak. Essentieel om dit goed te doen is allereerst ervaring met leidinggeven in een ‘stabiele’ situatie. Daarnaast is jouw persoonlijke ervaring met verandering van grote invloed op wie je bent voor anderen. Door deze cursus zul je een sterker rolmodel zijn tijdens veranderprocessen en hierin effectief leiden.

Machine Learning Conference

23 september 2020 - 23 september 2020

Artificial intelligence (AI) is back, with a vengeance. Machine learning is taking the industry by storm. Bits&Chips organizes the second edition of the Machine Learning Conference in ‘s-Hertogenbosch on 23 September 2020. The conference brings together industrial and scientific specialists who are applying ML techniques in high tech domains, or are interested in doing so.

System Architecting Conference

24 september 2020 - 23 september 2020

The third edition of the Bits&Chips System Architecting Conference takes place on 24 September 2020. Through an inspiring program, this event brings together system architects to share successful and failed development cases.

Power quality

29 september 2020 - 30 september 2020

Power quality bepaalt in grote mate de goede werking van installaties en netten. De cursus geeft inzicht in de bronnen die de kwaliteit van stroom en spanning verminderen, de bijbehorende problemen en de mogelijke oplossingen.

Projectbeheersing bij bouw en infrastructuur

6 oktober 2020 - 27 oktober 2020

Projectbeheersing geeft je handvatten voor de sturing van een project en draagt daardoor bij aan het succesvol behalen van resultaten. In deze driedaagse cursus wordt stilgestaan bij alle aspecten en toepassingsmogelijkheden van integrale projectbeheersing zoals planning, raming, risico’s, scope, kwaliteit en het vastleggen en ontsluiten van informatie.

Practical data science

7 oktober 2020 - 28 oktober 2020

Deze cursus biedt essentiële inzichten in statistische concepten en vaardigheden om verantwoord aan de slag te gaan met technieken voor data-analyse. Je leert statistisch correct te werken en weet datasets op de juiste wijze te interpreteren.

Technisch beheer van woningen

7 oktober 2020 - 8 oktober 2020

Deze tweedaagse cursus zoomt in op de diverse afwegingen om technische maatregelen te kiezen: welke prestaties willen we realiseren, wat en wie beïnvloeden die keuze, hoe is het proces objectief en transparant te maken en waarom stellen we bepaalde maatregelen (nog) uit?

Besluitvorming in Groepen

7 oktober 2020 - 8 oktober 2020

Besluiten nemen is relatief eenvoudig, deze met elkaar eenduidig opvolgen is minder voor de hand liggend. Nederlanders hebben behoefte aan helderheid en aan autonomie. Echter net zo belangrijk is gehoord te worden tijdens het besluitvormingsproces. Door deze cursus leer je inspirerend vergaderingen en bijeenkomsten te leiden en voor iedereen navolgbare besluiten te nemen.

2 daagse basistraining energietransitie

8 oktober 2020 - 15 oktober 2020

Wilt u uw technische kennis over de transitie van onze energie-infrastructuur vergroten? Dan is de basistraining van Smart Energy NL wat voor u. Na de training kunt u de zin van onzin scheiden.

Toxicologie

8 oktober 2020 - 15 oktober 2020

De belangrijkste recente ontwikkelingen in de toxicologie worden tijdens deze driedaagse cursus door vakspecialisten toegelicht. Je krijgt inzicht in de huidige wetenschappelijke trends in de ontwikkeling van de toxicologie met bijzondere aandacht voor toxicologische onderzoeksstrategieën, risico-evaluatie, extrapolatiemodellen en normeringsprincipes.

XPERT Session: ROS2

8 oktober 2020 - 8 oktober 2020

Dankzij de grote open-source community is het Robot Operating System (ROS) al jaren populair onder ontwikkelaars voor het ontwikkelen van complexe robotsystemen. Aangezien ROS oorspronkelijk niet ontwikkeld is voor industriële toepassingen, wordt het vaak slechts voor prototypes gebruikt. De nieuwste versie, ROS2, is ontwikkeld met de eisen van de industrie in het achterhoofd. Zo wordt de stap van prototype naar product een stuk kleiner. In deze interactieve sessie gaan Frank Hoeckx en Berend Küpers onder andere in op vragen over wat ROS2 is en hoe het gebruikt kan worden.

The Powerful Presenter

12 oktober 2020 - 13 oktober 2020

Van professionals en leiders wordt gevraagd dat zij een boodschap effectief en impactvol kunnen brengen. Hierbij is het van belang recht te doen aan eigen belangen en die van de toehoorder. Heldere verhaallijnen helpen om de boodschap duidelijk over te brengen, net zoals het aanbrengen van het juiste perspectief en het ondersteunen met passende lichaamstaal. Door deze cursus zul je de boodschap effectiever en met meer impact overbrengen.

Invloed zonder Macht

21 oktober 2020 - 22 oktober 2020

Leiderschap en beïnvloeden liggen in elkaars verlengde. Mensen voor je winnen vraagt om overtuigingskracht. Essentieel hierin is de vaardigheid om relaties te bouwen en aan te kunnen sluiten op de wijze anderen communiceren. Door deze cursus vergroot je jouw invloed en maak je als professional en leider meer het verschil door wie je bent.

Circulair bouwen

26 oktober 2020 - 30 november 2020

De cursus geeft je inzicht in het integrale denk- en ontwerpproces van circulair bouwen. Je leert in 4 middagen de theorie van circulair ontwerpen te vertalen naar een praktische toepassing voor de hele bouwketen.

Radar design

28 oktober 2020 - 26 november 2020

The course aims at providing understanding on the operation of the various radar subsystems and how each of them affects the behaviour of the integrated system. You will also learn how the various parameters of radar and its design impact the performance in terms of detection range, accuracies, robustness, etc.

Vermoeiing van constructies

3 november 2020 - 18 november 2020

In deze cursus benaderen we de problematiek van vermoeiing, ook wel metaalmoeheid of fatigue, vanuit het ontstaan van scheuren (safe-life). Met scheurgroeiberekeningen bepaal je de restlevensduur en reststerkte van een gescheurde constructie (fail-safe, breukmechanica).

Motion control

4 november 2020 - 18 november 2020

This five day course focusses on motion control of industrial systems with mechanical components. The motions of these systems are often effected by vibrations, badly damped eigenmodes and interactions. This complicates motion control design and tuning. You learn, in a hands-on way, how to tune the PID control algorithm(s) and its extensions (low pass filters, feedforward) in a systematic and optimal way. You gain the skills to select and tune a motion control system and you gain practical experience with motion control.

Process control

4 november 2020 - 18 november 2020

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan fabrieksinstallaties wat betreft kwaliteit, productiviteit, CO2-uitstoot en energieverbruik. Bij het optimaliseren van bestaande en het ontwerp van nieuwe installaties speelt process control een cruciale rol. In deze cursus leer je regelsystemen juist toe te passen.

Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda.

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!