Agenda | Technisch Weekblad

Agenda

Digital Twin Conference

4 november 2020 - 4 november 2020

The Digital Twin Conference is a meeting place for high tech professionals and technical decision makers who want to boost their development process through digital twinning. The event targets technical managers, engineers and researchers who are already applying digital twin technology or are interested in doing so. The conference is an ideal place to exchange information with equals, to find inspiration and to build new relationships.

Beveiliging van elektriciteitsnetten

5 november 2020 - 6 november 2020

Hoe maak je elektriciteitsnetten betrouwbaarder? Beveiligingen schakelen snel het gestoorde deel van het elektriciteitsnet af waardoor de gevolgen voor de totale energielevering klein blijven. In deze cursus leer hoe je beveiligingen effectief en efficiënt toepast.

Elektromagnetische compatibiliteit

5 november 2020 - 20 november 2020

In deze cursus leer je hoe je bij ontwerp, fabricage, installatie en gebruik van elektrische apparaten en systemen elektromagnetische interferentie (EMI) voorkomt of oplost. En hoe je ervoor zorgt dat producten aan de wettelijke elektromagnetische compatibiliteitseisen (EMC) voldoen.

Breukmechanica

5 november 2020 - 3 december 2020

Deze cursus geeft inzicht in begrippen, methoden en experimentele procedures die in de breukmechanica worden gebruikt om de (rest)sterkte en (rest)levensduur van constructies te bepalen. Je leert breukmechanica-codes juist toe te passen.

Blootstelling aan elektromagnetische velden

11 november 2020 - 12 november 2020

In deze cursus leer je vaardigheden om de effecten van blootstelling aan elektromagnetische velden op werksituaties in te schatten en krijg je inzicht in het belang van veilig gebruik en ontwerp van elektronische producten volgens de wettelijke EMV-normen.

Thermische analyse

18 november 2020 - 20 november 2020

Maak kennis met de voornaamste TA-technieken en leer hoe je apparatuur optimaal benut, meetgegevens interpreteert, concrete toepassingen vindt en koppelingen maakt met FTIR en MS.

Explosieveiligheid

18 november 2020 - 20 november 2020

Deze cursus behandelt in drie dagen de belangrijkste aspecten van explosieveiligheid: de theorie, preventie en explosiebeveiliging. Je bent na de cursus in staat procesinstallaties en arbeidssituaties te beoordelen op explosiegevaar en je kunt realistische oplossingen formuleren op basis van ATEX.

Themamiddag 'Netcapaciteit: uitdagingen en oplossingen'

19 november 2020 - 19 november 2020

Wat is de capaciteit van de Nederlandse elektriciteitsnetten? Tijdens deze interactieve middag wordt nader stilgestaan bij de laatste stand van zaken. In 2019 is veel over het onderwerp gesproken en gepubliceerd, zelfs binnen de Tweede Kamer. Tijdens de middag brengen we in kaart wat eind 2020 de stand van zaken is. We eindigen met een netwerkborrel.

Dealing with the Dutch

23 november 2020 - 23 november 2020

You are a professional in your work, received your credits abroad and accepted a job in The Netherlands. In your current job you need to cooperate with Dutch people who have travelled the world, who are proud to be open-minded and communicate in a direct way. By this course you will better understand the Dutch, supporting you in working professionally together.

Leidinggeven aan Professionals met Autisme

1 december 2020 - 1 december 2020

(Hoog)begaafde werknemers met autisme hebben specifieke talenten voor de organisatie, te weten grote kennis, sterke focus en concentratievermogen, oog voor detail, een analytisch vermogen en zorgvuldigheid. Door deze cursus benut je specifieke, aan autisme verwante, talenten in de organisatie beter.

Inspirerend Leiderschap

7 december 2020 - 25 februari 2021

Persoonlijke ontwikkeling van teamleden getuigt van leiderschap. Een inspirerende leider creëert een context waarin anderen zich (willen) ontwikkelen en hun grenzen (willen) verleggen. Van jou wordt gevraagd het beste uit jezelf en uit het team te halen en zo een ‘multiplier’ zijn voor anderen. In deze cursus ontdek je wat je als leider kunt doen om de organisatie en jouw team nog beter te ontwikkelen.

RAM-optimalisatie en ontwerpbeoordeling met FMECA

9 december 2020 - 10 december 2020

RAM-optimalisatie (Reliability, Availability, Maintainability) is een kwantitatieve methode om de betrouwbaarheid, de beschikbaarheid en de onderhoudbaarheid van systemen en installaties te beoordelen. Deze methode is, gecombineerd met FMECA, van belang tijdens het aan- en verkoopstadium.

Explore Your Legacy

4 maart 2021 - 10 september 2021

Leiders laten footprints achter. De impact van senior leiders is zichtbaar en vaak voelbaar in managementteams, de organisatie en in haar omgeving. Onmiskenbaar is de relatie tussen effectief leiderschap en groei van de organisatie. Maar wat zijn de blinde vlekken in en de schaduwzijde van jouw leiderschap? Wat houdt jou onbewust tegen en waar is nog groei mogelijk? Door deze cursus word je je nog beter bewust van wie je als leider wilt zijn en welke impact je wilt achterlaten.

Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda.

Evenement aanmelden

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!