Achtergrond | Technisch Weekblad

Achtergrond

Radiowerving jongere technici

dinsdag 15 september 2015

Nog te vaak is het voor technische bedrijven moeilijk om jonge technici te vinden, zo concludeert TechniekTalent.nu, het technisch samenwerkingsverband van werkgevers en werknemers.

LISA Pathfinder: picometerprecisie in de ruimte  Premium

vrijdag 11 september 2015

Eind november staat de lancering gepland van LISA Pathfinder – een high-tech natuurkundelaboratorium in de ruimte. Vlak voordat de ruimtesonde op pad ging naar de lanceerbasis Kourou in Frans Guyana nam Govert Schilling voor TW in het Duitse Ottobrunn een kijkje in de clean room.

Makkelijk over computers

vrijdag 11 september 2015

Het maandelijkse tijdschrift Computer easy, waarvan deze maand editie 125 verscheen, onderscheidt zich van de talloze andere computerbladen door een simpele formule: de inhoud is toegespitst op de wat oudere computergebruiker of op de enthousiaste beginner in computerland. ‘Computer easy informeert hen op een didactisch hoogstaand niveau, zonder een betuttelende toon’, valt er te lezen op de website van de uitgever.

Brits tekort aan olie- en gasingenieurs

vrijdag 11 september 2015

De Britse olie-en gassector kampt volgens The Engineer met een nijpend tekort aan ingenieurs en andere hooggeschoolden met een exacte opleiding. Dit is opvallend omdat volgens hetzelfde tijdschrift een startend ingenieur juist in de Engelse olie- en gassector het meeste verdient, namelijk € 48.747 per jaar.

Ontdekkingsfestival

vrijdag 4 september 2015

Wie de festivals nog niet zat is, kan vrijdag 25 september het Discovery Festival bij Science Center NEMO in Amsterdam bezoeken. 

Atoomtroep

donderdag 3 september 2015

Dat de atoombom een cruciale rol heeft gespeeld in het verloop van de Tweede Wereldoorlog valt niet te ontkennen. En dat de daaropvolgende Koude Oorlog een grote rol heeft gespeeld in de fabricatie van nog veel meer atoomwapens, mag ook tot de algemene kennis worden gerekend.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!