Achtergrond | Technisch Weekblad

Achtergrond

Aandoenlijke robot

dinsdag 2 juni 2015

De NWO-KNAW Eurekaprijzen voor Wetenschapscommunicatie 2015, volgende week vrijdag uitgereikt tijdens het evenement Bessensap, gaan dit jaar naar de documentaire Ik ben Alice en De Universiteit van Nederland.

Interessante zelffelicitatie

woensdag 27 mei 2015

Deze week zijn er nog negen nieuwe projecten gestart binnen het programma biobased performance materials (BPM) van de Topsector Chemie (zie pagina 3), maar ook over de oude, onlangs afgeronde projecten is er nieuws. Daarvan verscheen op 19 mei namelijk het online BPM Magazine, gratis online verkrijgbaar in zowel het Engels als het Nederlands.

De donkere krochten van het wereldwijde web

woensdag 27 mei 2015

Zoeken met Google geeft ons een glimp van de immense hoeveelheid informatie over alles wat Google indexeert. Sterker nog, een dergelijke zoekopdracht levert slechts een fractie van de daadwerkelijk online aanwezige informatie over het betreffende onderwerp op, omdat heel veel informatie die op het internet staat niet door zoekmachines wordt geïndexeerd.

TU/e werkt het beste samen met het bedrijfsleven

woensdag 27 mei 2015

In de academische wereld is het inmiddels een begrip: de Leiden Ranking van onderzoeksbureau CWTS, die de wetenschappelijke impact en de samenwerkingskracht van 750 grote universiteiten wereldwijd rangschikt. Op 20 mei publiceerde het bureau online de CWTS Leiden Ranking 2015 – samengesteld op basis van wetenschappelijke publicaties in de periode 2010-2013.

Dejatech blijft de wereld met aardgas verwarmen

woensdag 27 mei 2015

Met tien mensen domineert Dejatech in het Limburgse Belfeld de wereldmarkt voor gasgestookte cv-ketels. Het bedrijf ontwikkelt cv-ketels, van de brander en de warmtewisselaars tot complete systemen voor alle grote fabrikanten in de wereld. ‘Van onze ontwerpen en producten gaat 96% naar het buitenland’, zegt uitvinder Jan Deckers.

Thales wordt ‘onderdeel van militaire operaties’  Premium

woensdag 27 mei 2015

Thales verzorgt zes bijzondere radarsystemen voor Defensie, die niet alleen (vijandelijke) vliegtuigen op grote afstand kunnen volgen, maar ook ballistische raketten. TW kreeg in Hengelo op de werkvloer een zeldzaam inkijkje in het ontwerp van dit complex defensiesysteem van Nederlandse bodem.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!