Achtergrond

Jonge technici voor stormvloedkeringen

donderdag 10 oktober 2019

In Nederland zijn er zes stormvloedkeringen in beheer van Rijkswaterstaat. Ze zijn van levensbelang in onze continue strijd tegen het hoge water. De unieke kennis over deze iconische werken ligt voor een groot deel bij de mensen die betrokken waren bij de bouw en het beheer ervan in de afgelopen decennia. Om deze kennis te behouden en door te ontwikkelen, investeert Rijkswaterstaat in een jonge generatie specialisten die de keringen gaan onderhouden.

Nieuw webplatform Movares voor zware transporten

dinsdag 8 oktober 2019

Jaarlijks gaan er ruim drieduizend ‘exceptioneel zware transporten’ over de Nederlandse wegen. Movares berekent sinds 2011 de constructieve veiligheid van bruggen en viaducten op deze routes. De komende vier jaar zet het Utrechtse advies- en ingenieursbureau hiervoor het nieuwe webplatform ZT/Online in.

‘Leg alle energiebronnen langs dezelfde meetlat’

dinsdag 8 oktober 2019

Om de wereld van voldoende CO2-arme elektriciteit te voorzien om klimaatverandering te beperken, zijn alle bronnen nodig, zegt Ad Louter in navolging van organisaties zoals het IPCC, de OECD en het IEA. Ook kernenergie. Leg alle bronnen langs dezelfde meetlat en kies dan de optimale energiemix voor Nederland.

Ga met All IT Rooms de Big Data uitdaging aan

vrijdag 4 oktober 2019

Elk zichzelf respecterend productiebedrijf wil tegenwoordig alles over de eigen processen weten. Tot op elke individuele sensor op de as van een elektromotor verzamelen de maak- en procesindustrie real-time Big Data. Dit levert de ingrediënten voor slim onderhoud en efficiënte productie. Edge Computing is nodig om real-time te werken. Vertraging is uit den boze, dus moet de data op de productielocatie zelf in kleine Edge-datacenters worden verzameld. All IT Rooms levert daarvoor de oplossingen.

Zoveel mogelijk kilometers maken

donderdag 26 september 2019

Vier Nederlandse teams met één missie: het winnen van de World Solar Challenge. Drie teams nemen het tegen elkaar en tegen teams uit andere landen op in de Challenger-klasse, waarbij de zelfontworpen zonnewagens in zo kort mogelijke tijd een afstand van 3.021 km moeten afleggen. Het vierde team racet in de Cruiser-klasse, waarbij er extra punten te verdienen zijn door de zonnewagen zoveel mogelijk te ontwerpen als echte gezinsauto.

Leading the league in offshore wind

woensdag 25 september 2019

In the rapidly maturing market of the offshore wind industry, it’s essential to stay ahead of the competition. How can we anticipate the market without a crystal ball to predict the future? By upgrading equipment and by developing new, revolutionary ideas, Van Oord is leading the way in offshore wind.

Windenergie met Kite ideaal voor afgelegen locaties

woensdag 25 september 2019

Megagrote vliegers die op honderden meters hoogte energie genereren. Dat is het baanbrekende idee achter Kitepower dat de laatste jaren de wind mee heeft. In 2016 kreeg de Delftse startup een miljoenensubsidie van de Europese Commissie en in november van dat jaar wonnen ze de Dutch Innovation Competition (DIC) van het Ministerie van Defensie – een initiatief gesponsord door V.O. Patents & Trademarks. Het bedrijf is inmiddels ook finalist in de KvK Innovatie Top 100.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!