High tech is overal | Technisch Weekblad
Tips

High tech is overal

Mischa Brendel | dinsdag 12 mei 2015
Ontwerp & Kunst

Dat technologie is doorgedrongen tot in bijna alle dagelijkse bezigheden, mag geen geheim heten. Maar om wat voor technologieën het precies gaat is een ander verhaal. Een verhaal dat op de Dutch Technology Week fraai wordt verteld tijdens de diverse tentoonstellingen, lezingen, workshops en experimenten.

Het evenement van Brainport Regio Eindhoven vindt dit jaar plaats van 31 mei tot en met 6 juni en toont welke belangrijke bijdrages de regio levert aan de high tech-industrie. Vliegvelden die de bagage verwerken met afhandelingssystemen van Vanderlande, medische apparaten en slimme pillen van Philips: De Nederlandse high tech-industrie is, zowel wat betreft locatie als werkveld, overal goed vertegenwoordigd.

En de high tech is niet alleen terug te vinden in gespecialiseerde toepassingen, maar ook – en steeds meer – in alledaagse apparaten. Zo leveren de chipmachines van ASML niet alleen chips voor smartphones, maar ook steeds vaker voor andere huishoudelijke apparaten, die meer en meer met elkaar communiceren (the internet of things). Zo kan de voordeur als de bewoner het huis verlaat aan de CV doorgeven zichzelf lager te zetten, of weet de koelkast dat het koffiezetapparaat aan moet als de koffiemelk wordt gepakt.

Van een simpele ID-controle tot het ontwikkelen van nieuwe medicijnen of het staren naar de sterren: high tech is overal en vooral ook op de Dutch Technology Week.