Machines programmeren om zelf te leren | Technisch Weekblad
Tips

Machines programmeren om zelf te leren

De algoritmen van zelflerende programma’s (machine learning) stellen deze programma’s in staat om data grondig te analyseren en zelf patronen te vinden. Dat scheelt programmeurs het zelf zoeken naar dergelijke patronen. Voor degenen die zelf op deze manier willen leren programmeren, heeft Google een spoedcursus opgezet: de Machine Learning Crash Course.

In vijftien uur leer je onder andere het verschil tussen traditioneel programmeren en machinaal leren, hoe je weet of je algoritme effectief is in het herkennen van patronen en hoe je een diep neuraal netwerk opzet. Het oefenen in programmeren kan gewoon in de internetbrowser en zelfs offline. In de begeleidende filmpjes komen wetenschappers van Google aan het woord, waarbij ze een duidelijke wijze de essenties uitleggen. Deelnemers aan de cursus kunnen spelen met waardes die direct worden vertaald in grafieken.

De cursus begint verraderlijk gemakkelijk, maar heeft een zeer steile leercurve. Gedegen voorkennis is dan ook een vereiste: zo moet je voldoende kennis hebben van algebra en de basis beheren van programmeren met Python.

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW