Magazine puur en alleen over 3d-printen | Technisch Weekblad
Tips

Magazine puur en alleen over 3d-printen

Thomas van de Sandt | dinsdag 12 mei 2015
Ontwerp & Kunst, Werktuigbouw

Van hele gebouwen tot een op maat gemaakte schedel, alles komt tegenwoordig uit de 3d-printer rollen. Vooral ontwerpers maken dankbaar gebruik van de mogelijkheden van additive manufacturing en ook bij het grote publiek is 3d-printen hot. Zó hot zelfs dat New Skool Media en Assembl3d een blog en een old school papieren magazine zijn begonnen, enkel en alleen over dit onderwerp.

Het 3Dprint Magazine, met een oplage van 30.000 stuks telt 92 pagina’s en ligt sinds 30 april in de kiosk. Vanaf nu verschijnt het blad vier keer per jaar.

3Dprint Magazine brengt de laatste ontwikkelingen op 3d-printgebied en vertelt hoe de techniek in de praktijk werkt en zich ontwikkelt. Het blad moet de lezer vooral inspireren met wat er allemaal mogelijk is. ‘Er zijn zó veel intrigerende verhalen over 3d-printen, dat raakt echt iedereen. Daar hebben we een mooie, toegankelijke glossy over gemaakt op het snijpunt van lifestyle en technologie’, aldus Inge Fraters, hoofdredacteur namens New Skool Media.

Voor hardcore techniek moet je niet bij 3Dprint Magazine zijn; de onderwerpkeuze is luchtig en de artikelen inhoudelijk weinig diepgravend, maar alles bij elkaar biedt het zowel techneuten als leken een mooi overzicht van een spannend en snel veranderend vakgebied.