Meer gemopper over innovatie | Technisch Weekblad
Tips

Meer gemopper over innovatie

‘The world of innovation is breathtaking. Yet I find myself being grumpy. And grumpier.’ Met deze woorden prijst Costas Papaikonomou zijn binnenkort te verschijnen tweede boek, Second thoughts from a grumpy innovator, aan.

Papaikonomou weet waar hij over moppert: hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in innovatiemagement en is een van de oprichters van innovatieadviesbureau The Happen Group. Zijn mopperen in Second thoughts moeten we zien als kritisch beschouwen, gelardeerd met kwinkslagen en doordenkertjes. Het boek is luchtig van opzet en opmaak, met diverse losjes getekende illustraties van de auteur tussen de tekst. Die opzet heeft tot gevolg dat het boek wat structuur mist: als lezer voel je je al snel verloren tussen de vele korte feitjes, wijsheden en observaties, en is het lastig een lijn in het boek te ontdekken.

Maar waarschijnlijk is dat nauwelijks de bedoeling van de auteur, en wil hij vooral vermaken. En daar slaagt hij uitstekend in. Papaikonomou observeert scherp en weet dat te vertalen in pakkende, korte zinnen, waarvan een groot aantal zo op een tegeltje kan: ‘Low-hanging fruit is probably still hanging there for a reason.’

Kortom, Second thoughts is prima vermaak voor iedereen die iets heeft met innovatieprocessen of kan lachen om inefficiënt management, de bijzondere werking van marketing en – niet in het minst – de missers van anderen.

Second thoughts from a grumpy innovator; Costas Papaikonomou; 150 pagina’s

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW