NEMO op Schiphol | Technisch Weekblad
Tips

NEMO op Schiphol

Hilde de Laat | donderdag 14 december 2017
Ontwerp & Kunst

Schiphol opent op de eerste verdieping achter de douane, tussen Lounge 2 en Lounge 3, de zogenoemde Holland Boulevard; een ontspannen plaats om van de Nederlandse kunst en cultuur te genieten.

Zo staat er een uitgebreide Airport Library, waar je je terug kunt trekken met een goed boek, en kun je een mini-dependance van het Rijksmuseum bezoeken.

Ook wetenschapsmuseum NEMO is present met negen interactieve opstellingen. In de Buis van Kundt maak je geluidsgolven zichtbaar en de immer populaire bliksembol geeft spectaculaire lichtflitsen. Optische illusies staan centraal in de Zweefspiegel, waardoor je lijkt te zweven, en in de opstelling Mijn gezicht, jouw gezicht, waar beide gezichten met elkaar lijken te versmelten. Kruip achter de computer en vul persoonlijkheidstesten in om te kijken hoe uniek jij bent. En om de link met Schiphol te accentueren, is er een speciale opstelling gebouwd over vliegtuigvleugels en hun werking. Laat jij het KLM-vliegtuig vliegen? Holland Boulevard is elke dag, 24 uur gratis toegankelijk.