Omscholing tot software engineer | Technisch Weekblad
Tips

Omscholing tot software engineer

Net afgestudeerd aan een hogeschool of universiteit, geen baan en woonachtig in de omgeving van Amsterdam? De Hogeschool van Amsterdam biedt wellicht een uitkomst: laat je omscholen tot software engineer.

Met het project Make IT Work worden 180 (werkloze) hoogopgeleiden zonder specifieke ict-achtergrond in minder dan een jaar omgeschoold tot software engineer. De regio Amsterdam staat te springen om ict’ers: momenteel staan er volgens de Amsterdam Economic Board zo’n 12.000 vacatures open. ‘We verwachten dat de omscholingsbehoefte het grootst is onder de pas afgestudeerden, maar dat betekent niet dat mensen boven de 30 niet kunnen reageren’, aldus woordvoerder Lydia Veldhuis. ‘Met hun ervaring zijn ze zeker aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt.’

Werkgevers, die worden uitgenodigd zich aan te melden, bieden de cursisten na succesvolle afronding van het eerste deel van het omscholingstraject een tijdelijke arbeidsplaats waar de cursisten het tweede deel van het traject aan de slag gaan.

De opleiding wordt grotendeels door de verschillende betrokken instanties gefinancierd; van de cursisten wordt een eigen bijdrage van € 1.000 gevraagd.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!