Tip: Rotterdam Rooftop Walk | Technisch Weekblad
Tips

Tip: Rotterdam Rooftop Walk

Vista Rotterdam! De zesde editie van de Rotterdam Architectuur Maand wil bezoekers een andere blik op de havenstad geven. Letterlijk, door de bezoekers vooral de daken van Rotterdamse gebouwen te laten bezichtigen.

Een voorbeeld daarvan is Het Podium. Op 29 meter hoogte is op het dak van Het Nieuwe Instituut een felroze platform geplaatst dat via een even roze buitentrap met 143 treden (en ook via een lift) is te bereiken. 

Nog meer bijzonder is de Rotterdam Rooftop Walk. De 600 meter lange wandeling start met een trap op het Beursplein naar het dak van WTC Rotterdam. Via een 60 meter lange luchtbrug wordt de Coolsingel overgestoken. Slingerend over het dak van de Bijenkorf eindigt de route vervolgens op het dak van de Q-Park naast het warenhuis. Daarna daalt het publiek af in de Aert van Nesstraat, via een steigertrap langs de gevel van het gebouw.

De Rotterdam Rooftop Walk kan tot en met 24 juni worden bewandeld, dagelijks van 10:00 tot 20:00 uur. Het evenement is alleen op reservering van een tijdslot te bezoeken. Toegang kost €3,50, kinderen gaan gratis mee.

Tijdens de route beleeft de bezoeker hoe de ruimte op platte stadsdaken beter benut kan worden. Zo staat er een tiny house inclusief bewoners op het dak, verbeelden kunstenaars een duurzame toekomst voor stedelingen en wordt op nieuwe manieren energie opgewekt, regenwater gebruikt en het dak vergroend.

 

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!