Cloud Robotics

Het vakblad Vision & Robotics (V+R) organiseert in samenwerking met TW het middagcongres Cloud Robotics in het Evoluon in Eindhoven. Tijdens de vierde Industriële revolutie gaan toenemende robotisering en digitalisering van productieprocessen hand in hand met toenemende inzet van monitoring en aansturing op afstand. Wat zijn de uitdagingen voor de industrie, robotbouwers, besturingsleveranciers en software-ontwikkelaars? Kennisuitwisseling en netwerken staan centraal tijdens het tot de verbeelding sprekende congres Cloud Robotics.

Hoe zorg je ervoor dat in het grote Internet of Things alle sensoren, servers, elektromotoren en softwaresystemen dezelfde taal spreken? Wat is het effect van beslisprocessen op basis van kunstmatige intelligentie op uw bedrijfsvoering? En hoe gaan we om met cyberveiligheid? Die vragen staan centraal tijdens het programma dat de redacties van  vakblad Vision & Robotics (V+R) en TW samenstellen.

Toonaangevende automatiseerders kunnen tegenwoordig iedere sensor op afstand uitlezen, de data naar de cloud sturen, en vergelijken met andere robots en machines – wereldwijd. Door robots met soortgelijke operationele profielen met elkaar te vergelijken, kunnen we op alle plaatsen waar de industrie robots inzet de productieprocessen optimaliseren.

De toepassingen zijn eindeloos. Slim gebruik van cloud kan de concurrentiekracht van de Nederlandse maak- en levensmiddelenindustrie een flinke boost geven. De uitdagingen zijn ook groot, denk aan cyberveiligheid, protocollen waarlangs software en hardware met elkaar communiceren en de tijdvertraging op dataverbindingen bij het aansturen van robots op afstand.

Wilt u uw productieproces optimaliseren? Of als robotbouwer, softwareontwikkelaar of besturingsleverancier kennis uitwisselen en in contact komen met uw klanten? Bezoek dan Cloud Robotics 2018.

Geplande sessies

13.10 - 13.40 uur
Keynote: Cloud Robotics, wat is er tegenwoordig mogelijk?

De stand van de technologie anno 2018. Hoe veel efficiënter en beter werken machines en robots als ze steeds meer via de cloud met elkaar communiceren?

13.40 - 14.10 uur
Data analyse en beslissingsprocessen op basis van Kunstmatige Intelligentie
Data naar de cloud sturen is stap 1. Daarna volgt analyse en het omzetten van date in bruikbare adviezen. Steeds vaker ligt kunstmatige intelligentie ten grondslag een beslisprocessen over onderhoud en operability. Hoe verlopen deze processen? Wat zijn de voordelen van kunstmatige intelligentie en machine learning voor de eindgebruiker?

15.00 - 15.30 uur
Cyber security
Hoe ga je om met cyberveiligheid wanneer je robots in industrie via het internet of Things (IoT) met elkaar laat communiceren? Hoe zorg je ervoor dat cruciale systemen niet gehackt worden? Is werken vanuit de cloud veiliger dan werken met tientallen door stand alone computers aangestuurde robots? De ins en outs betreffende cyberveiligheid en cloud robotics.

15.30 - 16.00 uur
Standaarden (OPC UA) en Time Sensitive Networking (TSN)

Hoe sluit u aan bij de meest gangbare standaarden in de industrie? Hoe gaan we om met de vertraging op dataverbindingen (time sensitive networking)? U ontvangt praktische handvaten zodat u optimaal kunt samenwerken in de keten van robot- en machinebouwer, besturingsleverancier en softwareontwikkelaar tot eindgebruiker in de industrie.

16.00 - 16.30 uur
Visionaire afsluitende keynote: Cloud robotics, toekomstperspectief
Wat zijn de stippen op de horizon voor de Nederlandse industrie? Wat voor productieprocessen lenen zich uitstekend voor cloud robotics? Zet angst voor cyber aanvallen en terughoudendheid in het delen van informatie een rem op innovatie en onze concurrentiekracht?

Tevens Netwerkborrel en 3 pitches op informatiemarkt.


Zet in uw agenda:  
Datum: 22 november  
Tijd: van 12.00 tot 18.00 uur
Plaats: Evoluon, Eindhoven
Kosten: € 125,- voor abonnees van Vision+Robotics en TW. Niet-abonnees betalen € 175,-

Meer informatie:
Voor vragen over sponsoring kunt u contact opnemen met Peter van den Bosch, tel. 088 – 6440 610.

Al uw overige vragen kunt u stellen aan Dora Pompe.  Uw voorinschrijving voor deze dag kunt u eveneens aan de organisatie doorgeven. Wij houden u dan op de hoogte van het programma en vragen u begin september of wij uw inschrijving definitief kunnen vastleggen.

Deel deze pagina
Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 24 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven