Nieuws | Technisch Weekblad

Nieuws

Eerste volledig duurzame staalfabriek in Zweden

vrijdag 5 maart 2021

H2 Green Steel bouwt de komende jaren aan de eerste staalfabriek die volledig op duurzame elektriciteit en groene waterstof draait. In Boden-Luleå (Zweden) wordt vanaf 2024 gestart met de productie van hoogwaardig staal die stapsgewijs tot 2030 moet oplopen tot 5 miljoen ton per jaar. De totale investering bedraagt €2,5 miljard en leidt volgens de investeerders tot 10.000 directe en indirecte banen.

TU Delft onderzoekt meewind Thialf

donderdag 4 maart 2021

Tijdens de recente schaatswedstrijden in het ijsstadion Thialf werden er behoorlijk wat toptijden neergezet, waaronder het wereldrecord op de 10 kilometer door de Zweed Nils van der Poel. Verschillende schaatsers en coaches lieten hun twijfel blijken over de luchtstromen in de ijstempel in Heerenveen.

Plasma-reactor maakt goedkope kunstmest

donderdag 4 maart 2021

Onderzoekers van de TU/e hebben een kleine plasma-reactor ontwikkeld om goedkope kunstmest te maken van zonlicht, water en lucht. Dit kan uitkomst bieden voor kleine boeren, omdat de reactor eenvoudig geïnstalleerd kan worden en duurzaam en efficiënt werkt.

Tip: Klimaat-verkiezingsdebat

donderdag 4 maart 2021

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseert de Delftse Studium Generale, in samenwerking met GreenTU en de Studentenraad van de TU Delft, het Climate Action Verkiezingsdebat 2021, met studenten en vertegenwoordigers van de politieke jongerenpartijen.

Vliegen op waterstof

donderdag 4 maart 2021

Het duurt nog tot het najaar voordat het vliegtuig Phoenix PT daadwerkelijk zal vliegen op vloeibare waterstof, maar studententeam AeroDelft kon toch niet trotser zijn. Na twee jaar onderzoek presenteerden de studenten vrijdag 26 februari het eerste prototype van het op een zweefvliegtuig lijkende toestel.

Tip: Nieuw leven op de afvalberg

donderdag 4 maart 2021

‘Een niveautje hoger zijn we nu weer op de duurzaamheidsladder’, zegt Arie de Bode, directeur van Heros Sluiskil. Hij staat in de eerste aflevering van NPO-programma De Vuilnisman met tv-maker Teun van der Keuken op een enorme berg bodemas op Ecopark Terneuzen. Een maanlandschap, lijkt het.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Vision_Robotics_logo

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!