153 miljoen extra voor innovatie in High Tech Systems | Technisch Weekblad
Nieuws

153 miljoen extra voor innovatie in High Tech Systems

De komende vier jaar komt er 153 miljoen euro extra beschikbaar voor de versterking van de Nederlandse positie in ‘High Tech Systems’.

Deze 135 miljoen euro, toegezegd door minister van der Hoeven van Economische Zaken, komt bovenop de 190 miljoen euro die eerder al was verstrekt aan het innovatieprogramma Point One. Dit programma richt zich op innovaties in de sectoren nanoelektronica en embedded systems (ingebedde systemen) dat is gestart in 2006 en loopt tot en met 2011.

Onlangs beoordeelde de Strategische Advies Commissie (SAC) het programmavoorstel PHASE-2 positief. Dit programma is gericht op:
• een uitbreiding van de R&D-samenwerking. Concurrentie met Azië en de VS is alleen mogelijk als alle Europese partners nauw met elkaar samenwerken.
• Uitbreiding op technologiegebied met het thema ‘mechatronica’. Deze mechatronica zal de synergie van Point One verhogen. Mechatronica is namelijk zowel afhankelijk van nanoelektronica als embedded systems. Ook zijn er in de mechatronica veel MKB’ers actief.
• Nieuwe activiteiten ontwikkelen die de samenwerking tussen grote bedrijven, het MKB en de kennisinfrastructuur moeten faciliteren.

Het PHASE-2 programma is een fusie tussen Point One en het Programme for High Tech Systems, dat zich bezighoudt met mechatronica en robotica. Naast R&D zal er in het PHASE-2 programma veel aandacht zijn voor het vergroten van het innovatieve vermogen van het MKB.


Bron: Ministerie van EZ

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!