Nieuws

3d-geprinte schroef

De eerste gecertificeerde 3d-geprinte scheeps­schroef ter wereld, de WAAMpeller, is gepresenteerd bij Damen Shipyards in Gorinchem.

De metalen schroef met een doorsnee van 1,35 m en een gewicht van 200 kg is geprint met behulp van de 3d-printmethode Wire Arc Additive Manufacturing (WAAM) en bestaat uit een legering van nikkel, alluminium en brons. Het consortium van Damen Shipyards group, RAMLAB, Promarin, Autodesk en Bureau Veritas ontwierp de schroef. RAMLAB (Rotterdam Additive Manufacturing LAB) gebruikt 3d-metaalprinters voor het ontwikkelen van kennis op het gebied van metaal printen, 3d-ontwerpen en certificering. In TW 38 stond een bericht over de proef-propellor van 400 kg die destijds uit de printer rolde.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 24 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven