Nieuws
internet

Aantal niet-gebruikers internet neemt af

6 % van de Nederlanders gaf aan in 2018 nog nooit internet te hebben gebruikt; in 2012 was dit nog 10 %. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het CBS.

Met name 75-plussers behoren tot de niet-gebruikers van internet. In die groep was de toename in internetgebruik dan ook het grootst: van 34 % in 2012 naar 68 % vorig jaar. De groep 65- tot 75-jarigen volgt op de voet met een toename van 57 % in 2012 naar 90 % in 2018. De groep 25- tot 45-jarigen maakt vrijwel volledig gebruik van internet, al was er opvallend genoeg een kleine afname van 99 % in 2012 naar 98 % vorig jaar.

Lees verder onder de grafiek

Van de 75-plussers die nog nooit internet hebben gebruikt, is het merendeel vrouw: 41 % van de vrouwelijke tegenover 20 % van de mannelijke 75-plussers was vorig jaar nog nooit op internet geweest. Ook laagopgeleide 75-plussers behoren vaker tot de niet-internetters (44 %) dan hoogopgeleide leeftijdsgenoten (11 %). Ook in de andere leeftijdscategorieën geldt dat laagopgeleiden vaker niet op het internet komen.

De voornaamste redenen om niet te internetten zijn: geen interesse (64 %), gebrek aan kennis of vaardigheden (35 %) en bezorgdheid over privacy en veiligheid (15 %).

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven