Nieuws

Amsterdam deelt navigatiedata

Om de verkeersdrukte in Amsterdam aan te pakken, gaat de gemeente kosteloos informatie uitwisselen met Waze, een navigatie-app waarin gebruikers files en gevaren kunnen melden.

Het bedrijf, gevestigd in Californië, verzamelt en deelt de anonieme gegevens over verkeersbewegingen van meer dan 125.000 gebruikers in de regio. Hierdoor krijgt Amsterdam inzicht in hoe de voertuigen door de stad bewegen en hoe werkzaamheden en evenementen die stromingen beïnvloeden. In ruil voor deze informatie, geeft de gemeente door waar wegafsluitingen en evenementen plaats gaan vinden. De app kan daardoor de gebruikers beter informeren over vertragingen en ze omleiden naar gebieden met minder verkeer.

Dit soort samenwerking is niet nieuw: Amsterdam wisselt al informatie uit met diverse navigatiespecialisten, waaronder TomTom.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven