Nieuws

Amsterdam deelt navigatiedata

Om de verkeersdrukte in Amsterdam aan te pakken, gaat de gemeente kosteloos informatie uitwisselen met Waze, een navigatie-app waarin gebruikers files en gevaren kunnen melden.

Het bedrijf, gevestigd in Californië, verzamelt en deelt de anonieme gegevens over verkeersbewegingen van meer dan 125.000 gebruikers in de regio. Hierdoor krijgt Amsterdam inzicht in hoe de voertuigen door de stad bewegen en hoe werkzaamheden en evenementen die stromingen beïnvloeden. In ruil voor deze informatie, geeft de gemeente door waar wegafsluitingen en evenementen plaats gaan vinden. De app kan daardoor de gebruikers beter informeren over vertragingen en ze omleiden naar gebieden met minder verkeer.

Dit soort samenwerking is niet nieuw: Amsterdam wisselt al informatie uit met diverse navigatiespecialisten, waaronder TomTom.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven