Nieuws
BionicWheelBot

Arachnorobie

Dat de robotica zich snel ontwikkelt, toonde dit mechanische creatuur van Festo op de Duitse Hannover Messe, die dit jaar plaatsvond van 23 tot 27 april.

Festo ontwikkelt onder meer op de natuur gebaseerde robots, waaronder deze BionicWheelBot, die is gebaseerd op een jachtkrabspin, specifiek de Cebrennus rechenbergi, die ook bekendstaat als de radslagspin, omdat het dier aan roofdieren kan ontsnappen door het doen van een soort radslag. Hoewel er over het nut van een dergelijke robot getwist kan worden, neemt dat niet weg dat dit exemplaar een fraai staaltje techniek toonde op de Hannover Messe, dat dit jaar het thema geïntegreerde industrie droeg. Partnerland van de Hannover Messe dit jaar was Mexico.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven