Nieuws
zonnepark

Australische batterijen op zonne-energie

Herman Damveld |
Energie, Onderzoek & R&D

In Lakeland in het noorden van Australië is voor het eerst langdurige ervaring opgedaan met de combinatie van een zonnepark van 10,8 MW in combinatie met de opslag van 5,3 MWh elektriciteit in batterijen. De Berlijnse onderneming Autarsys leverde het opslagsysteem.

Uit de bevindingen blijkt dat deze samenwerkende installaties zorgen voor een betrouwbare levering van elektriciteit onder alle omstandigheden. Zo kan deze combinatie onafhankelijk van het landelijke elektriciteitsnet stroom leveren aan 3.000 huishoudens. De opslag overbrugde het gat tussen vraag en aanbod van elektriciteit en reageerde eveneens passend op prijssignalensignalen van de stroombeurs.

De aanleg van deze combinatie kwam aan de orde omdat de dichtstbijzijnde elektriciteitscentrale op 1.200 km afstand ligt. Transport over die grote afstand veroorzaakte regelmatig onderbrekingen in de elektriciteitslevering.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven