Nieuws
zonnepark

Australische batterijen op zonne-energie

Herman Damveld |
Energie, Onderzoek & R&D

In Lakeland in het noorden van Australië is voor het eerst langdurige ervaring opgedaan met de combinatie van een zonnepark van 10,8 MW in combinatie met de opslag van 5,3 MWh elektriciteit in batterijen. De Berlijnse onderneming Autarsys leverde het opslagsysteem.

Uit de bevindingen blijkt dat deze samenwerkende installaties zorgen voor een betrouwbare levering van elektriciteit onder alle omstandigheden. Zo kan deze combinatie onafhankelijk van het landelijke elektriciteitsnet stroom leveren aan 3.000 huishoudens. De opslag overbrugde het gat tussen vraag en aanbod van elektriciteit en reageerde eveneens passend op prijssignalensignalen van de stroombeurs.

De aanleg van deze combinatie kwam aan de orde omdat de dichtstbijzijnde elektriciteitscentrale op 1.200 km afstand ligt. Transport over die grote afstand veroorzaakte regelmatig onderbrekingen in de elektriciteitslevering.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 1 proefnummer TW

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Abonnement

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW


Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Naar boven