Nieuws
Airbus City, luchttaxi, autonoom vliegend

Autonoom vliegende luchttaxi’s

Joop Wenstedt |
Milieu & Duurzaamheid, Vervoer & Logistiek

A3, de Californische ontwikkelingstak van Airbus, start volgend jaar met het testen van Vahana, een autonoom, eenpersoons, elektrisch aangedreven kruising tussen helikopter en vliegtuig.

De Vahana vliegt na één druk op de knop zelfstandig over de files. In Frankrijk wordt al twee jaar gewerkt aan de City Airbus, een meerpersoonsvariant, die lijkt op een drone. De ontwikkeling van een betrouwbaar veiligheidssysteem voor dit toestel staat voorop.

De huidige wetgeving maakt het momenteel onmogelijk om met onbemande toestellen passagiers te vervoeren, dus zijn de eerste exemplaren bemand.

Deel deze pagina
Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven