Nieuws
Boskalis Helios

Baggeren op walstroom

Jan Spoelstra |
Maritiem & Offshore

Boskalis heeft samen met een Cypriotische partner een contract voor meerjarige onderhoudsbaggerwerken in het Midden-Oosten aangenomen.

De twee partijen laten hiervoor een elektrisch aangedreven snijkopzuiger ontwikkelen en bouwen. Een drijvende 33k V-kabelverbinding met de kust zorgt voor de stroomvoorziening. Doordat er geen generatoren aan boord staan is het vaartuig lichter, waardoor het minder diep steekt. De zuiger krijgt een vermogen van 8.250 kW, genoeg om een mengsel van zand en water over 7,5 km te verpompen. De werkzaamheden, met een jaaromzet van € 25 miljoen, hebben een looptijd van elf jaar.

Deel deze pagina

Maritiem Nederland

Maritiem Nederland is een magazine, website en nieuwsbrief met alle relevante en interessante ontwikkelingen binnen het maritieme cluster. Met interviews, opmerkelijke reportages, portretten en columns.
Meer informatie over Maritiem Nederland

Damen

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers TW

Ontvang de nieuwsbrief, binnenkort 2 keer per week!

Meld je nu aan!

Rijkswaterstaat Meet & Greet Projectmanagement

Op 30 september om 16 uur organiseert Rijkswaterstaat een meet & greet voor (toekomstige) projectmanagers die willen weten hoe het is om aan grote infrastructurele projecten te werken bij Rijkswaterstaat. Neem kennis van ons Integraal Projectmanagement Model (IPM) en  spreek informeel met projectmanagers onder genot van een hapje en drankje.  Kijk hier voor meer informatie

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

TW online gratis voor jongeren

TW Investeert in technisch onderwijs

Leerlingen tot 18 jaar lezen gratis TW. Meld je aan en ontvang 23 online edities per jaar geheel gratis!

Naar boven