Bas Reedijk wint de Prins Friso Ingenieursprijs 2020 | Technisch Weekblad
Nieuws
De prijsuitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs, met v.l.n.r. Jelte Kymmell, Erik Duisterwinkel, Bas Reedijk en Joanne Meyboom, president van KIVI.

Bas Reedijk wint de Prins Friso Ingenieursprijs 2020

redactie | donderdag 5 maart 2020
Ingenieurs aan het werk, Bouw & Civiele Techniek

Ir. Bas Reedijk wint de Prins Friso Ingenieursprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). Reedijk is hoofd van de afdeling Water van BAM Infraconsult. Hij was betrokken bij de ontwikkeling van XblocPlus, betonblokken die de Afsluitdijk klimaatbestendig maken.

De jury koos hem vanwege de manier waarop hij zijn opgedane kennis verbindt aan de oplossing: ‘Zijn ideeën voor een nieuw blok voor dijkversterking werkte hij thuis uit en testte hij in zijn eigen schuur. Het kruisvormige betonblok, het Xbloc, bleek een enorm succes. Wereldwijd zijn in de loop der jaren al meer dan een half miljoen Xblocs geplaatst. Een ogenschijnlijk simpele oplossing, waarvan de jury zich afvraagt waarom het niet eerder is uitgevonden.’

Reedijk bleek ook de publieksfavoriet en ontving zodoende tevens de publieksprijs waarvoor de afgelopen weken online gestemd kon worden. De Prins Friso Ingenieursprijs werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Gratis proefabonnement TW

Bestel nu 2 gratis proefnummers TW